fbpx

Profil mentor Generația Tech

Nume: Dmitri ”Dima” Gorobic

Experiență: Web Developer

Content preferat: comunitățile de programatori, cartea ”Rich Father, Poor Father”

Pasiuni: Boardgames, jocuri intelectuale, quizuri, sportul (nu cele de iarnă :))

O situație funny la ultimul curs: La unul dintre rush-uri am rămas fără curent și respectiv fără internet. Până am pornit hotspot-ul de pe telefon și m-am conectat cu laptopul, explorerii au inițiat o discuție pe care eu, după ce m-am conectat, am urmărit-o cu atenție chiar, deoarece mi s-a părut interesantă. Îmi era frică că fără mine explorerii vor fi pasivi sau vor pleca, dar mi-a plăcut direcția în care a evoluat discuția lor.

Web Developer cu peste 7 ani de construit platforme și magazine online, Dima îi ajută de mult pe explorerii din Generația Tech să descopere și să aprofundeze domeniul programării. Am vrut sa aflăm cum decurg cursurile în comunitate și ce apreciază explorerii la procesul de level up din Generația Tech.

L-am întrebat pe Dima cu ce vine Generația Tech diferit pe o piață de formări online matură, și cum îi ajută programul pe participanți să-și însușească direct abilități noi. Răspunsul este în mixul pe care aceștia îl au la dispoziție, diferite interacțiuni antrenante în care testează și aplică direct limbajul de programare studiat.

Explorerii primesc o structură bine gândită și ordonată a conceptelor pe care trebuie să și le însușească. Primesc materiale și exerciții necesare pentru a asimila elementele de bază. Și cel mai important, au acces la un mentor și o comunitate care poate ajuta în orice moment.

Mentorul adaptează ritmul de studiu în funcție de grupa de exploreri cu care lucrează, iar parcursul gândit de Dima e astfel distribuit încât fiecare noțiune nouă să fie însușită clar, la momentul programat.

Am elaborat o structură bine gândită, consecutivă și logică, cu exerciții adecvate fiecărui curs care trebuie urmate pas după pas, pentru a asimila foarte bine materia.

Un mare ajutor în procesul de learning este și comunitatea, dar și spiritul colaborativ care se naște în cadrul cursului.

În chat-ul comun, explorerii îmi tot adresează întrebări legate de temă. De cele mai multe ori intervin colegii, fiecare cu propria soluție sau idee și atunci când deschid eu chat-ul să răspund, observ că problema este rezolvată. Tot ce pot să mai fac, mândru, e să le dau like-uri la mesaje.

La noua serie a cursurilor Generația Tech Dmitri predă specializările Web Development Începători și Web Development Intermediari, recomandându-le celor care vor să înceapă în programare să încerce limbajul PHP.

Cu ajutorul PHP-ului sunt create foarte multe platforme și o bună parte a site-urilor din internet au la bază limbajul de programare PHP. Mai mult decât atât, acesta este un limbaj foarte bun pentru a învăța bazele, iar apoi se poate migra și la alte limbaje.

Având deja sute de exploreri instruiți, Dima reușește deja să îi identifice pe cei mai motivați dintre ei, și se bucură să descopere din ce în ce mai mult interes în programare în rândul tinerilor.

Persoana care se înscrie la curs în general e calculată,  poate îi place să construiască structuri logice în minte, să învețe ceva nou și să caute, individual, informații extra. Am remarcat că explorerii au capacitatea de a învăța și nu le este frică de exerciții grele.

Cei interesați să învețe să programeze sau să-și aprofundeze abilitățile de programator antrenați de Dima se pot înscrie în continuare la cursurile Web Development Începători sau Web Development Intermediari.

Scroll to Top