fbpx

Experiența participării la un curs Generatia Tech

Aceasta deschide noi oportunități de dezvoltare și explorare și în cele mai fericite cazuri, aceste direcții îi susțin mai departe și pe alții care vor să debuteze în domeniu.

Așa a fost cazul lui Nikolas Amăriuței, care a început ca un participant la curs în 2019 și a ajuns doi ani mai târziu să îi mentoreze și sprijine la rândul lui pe cei care urmează programul Generația Tech.

Nikolas are astăzi 17 ani, este elev la liceu în Piatra Neamț și în paralel Mentor Asistent în noua ediție Generația Tech. S-a alăturat comunității Digital Nation în 2019, când un poster de la școală i-a atras atenția asupra programului. Oportunitatea i s-a părut prea bună pentru a o rata și așa a ajuns să fie explorer.

”Am văzut un poster la liceu cu Generația Tech și am stat vreo 5 minute să mă gândesc dacă să aplic sau nu la Dezvoltare Web Începători. Când am ajuns acasă am deschis direct laptopul și am aplicat, mi-am zis că trebuie să profit neaparat de această ocazie.” 

Participând la prima ediție a programului, Nikolas nu a știut la început la ce să se aștepte, dar a descoperit rapid un mediu în care se simte bine și se dezvoltă. Formatul interactiv, prietenos, și cu susținere constantă din partea comunității l-a ajutat să înțeleagă cum vrea să crească din punct de vedere profesional.

”Prima ediție a fost super distractivă și interesantă. Am încercat foarte multe lucruri noi și de aici mi-am dat seama ce vreau să fac în viitor. Încă țin minte că miercurea la 18:30 abia așteptam să mă întâlnesc cu Răzvan, mentorul nostru de atunci, și cu ceilalți exploreri la rush. Când am terminat programul am știut că vreau să rămân în comunitate și să ajut sau să contribui cu ceva. Mă simțeam și mă simt foarte bine aici alături de voi.”

Mentorii au avut un mare aport, reușind să inspire și predea nu doar concepte, dar și un stil de lucru plăcut și eficient. De altfel, după absolvirea programului Dezvoltare Web Începători, Nikolas a rămas în comunitate pentru a inspira la rândul lui noi generații de exploreri.

”[Lucrul cu mentorii] mi s-a părut foarte interesant, deschis, sociabil. Am văzut care este ritmul lor de muncă, felul cum gândesc și cum rezolvă problemele. Ne-au oferit  foarte multe sfaturi folositoare și ne-au  învățat mai multe  secrete.”

”[În al doilea an în comunitate] am acceptat să fiu Ambasador pentru că îmi plac provocarile și îmi place să-mi dau de treabă. Chestia asta m-a ajutat să cunosc mai bine explorerii și să înțeleg cum să-i ajut. Am învățat să comunic mult mai bine și să apreciez munca altora.”

Nikolas le recomandă celor care caută să se dezvolte într-un domeniu digital să se înscrie la programul Generația Tech, pentru că vor găsi aici mediul și ritmul propice să crească.

Mai mult decât un curs, Generația Tech folosește puterea unei comunități întregi pentru a-i ajuta pe participanți să învețe.

”[Modul de învățare GT] mi se pare foarte flexibil și eficient. Partea mea preferată este rush-ul, momentele acelea când toate dilemele tale sunt dezvăluite de către mentor.

[Ca impact] am început să fiu mai productiv și interactiv. Îmi organizez timpul mai bine, comunic mai eficient cu oamenii, am învățat să fiu mai răbdător. La modul general și în opinia mea am evoluat mult față de cum eram în anii precedenți.

M-a ajutat comunitatea, avem o comunitate așa de făina și de prietenoasă! La alte cursuri de multe ori nici nu-ți cunoști colegii și nici nu este promovată chestia asta, aici există comunicare și interacțiune cu colegii. Fără să vrei legi prietenii, iar un alt aspect important este acela de promovare a transparenței și comunicării, iar asta îi motivează și pe ceilalți să fie la fel.”

În prezent Nikolas este Mentor Asistent pentru noua serie Generația Tech, și urmează la rândul lui cursul Fullstack JS ca explorer. Când se uită în urmă la drumul parcurs este mândru de realizările sale și încrezător pentru viitor cu noile competențe. Își dorește să-și continue dezvoltarea în domeniul digital și consideră că șansele sale au crescut ca absolvent Generația Tech.

”E destul de greu să lucrez la mai multe în paralel, dar așa am învățat să fiu mai eficient și să-mi gestionez timpul. Referitor la angajare [șansele mele] au crescut categoric în urma experienței acumulate. Am învățat să lucrez în echipă și cred ca asta e cel mai important lucru în orice domeniu. Când o să fiu mai mare, o să iau în calcul proiecte de impact, cred că aș vrea să încerc să ajut la dezvoltarea orașului meu sau a altor orașe, regiuni, țări.”

Sfatul lui Nikolas pentru cei care nu sunt deciși încă este să își permită să fie surprinși de programul Generația Tech și de descoperirea unei abilități digitale care li se potrivește.

”[La început] am crezut că o sa fie ca la orice alt curs, înveți, iei diploma și gata. Dar nu, aici a fost cu totul diferit, ați creat o comunitate de oameni superbi. Clar ați depășit orice așteptare. Mi-am făcut foarte mulți prieteni și am avut de învățat câte ceva de la fiecare.

Cei care au rețineri în a face asta, le recomand să încerce cu lucruri ușoare și să știe ca nimeni nu s-a născut învățat. Cu pași mici faci lucruri mărețe.”

Înscrierile la o nouă serie Generația Tech se deschid în curând. Abonează-te la notificări și te anunțăm când poți aplica.

Scroll to Top