Cunoaște Exploratorii: Corina Goga – Project Management

Avem nevoie să evoluăm, să ne dezvoltăm și să învățăm. Cu atât mai mult când vine vorba despre viața noastră profesională.

explorator project management
Corina Goga, Project Management

Astăzi o cunoaștem pe Corina

Am stat de vorbă cu Corina, un om preocupat de propria dezvoltare personală și profesională. Ne-a povestit că s-a alăturat comunității Generația Tech întâmplător, să invețe project management. „Sunt obișnuită să tot fac cursuri și zic: de ce nu?!? Dar nu am crezut că o să îmi aducă așa o confirmare: de fapt tu aici ești bună, pe drumul ăsta trebuie să mergi.”

Cum a ajuns Corina la Generația Tech?

Din curiozitate de explorator s-a înscris întâi la un track total nou pentru ea. În scurt timp, însă, a simțit să se îndrepte spre alt domeniu. A schimbat track-ul și așa cum ne mărturisește: „Simt că sunt unde trebuie. Și de ce simt că sunt unde trebuie? Pentru că prima dată nu am ales track-ul asta, în ideea în care am zis trebuie să încerc altceva nou. Și mi-am dat seama că n-aveam nicio treabă și nici nu-mi creea plăcere. Așa ca m-am întors la track-ul de Project Management.

Acum este mămică. Și-a luat timp pentru a îl crește pe cel mic, însă nu a uitat că și ea trebuie să crească în același timp și să îi fie exemplu. A pus pauză unui job care îi place foarte mult și pentru care atunci când se va întoarce vrea să fie extrem de pregătită. „Îmi place că după 5 ani încă sunt entuziasmată să merg la lucru. La muncă când mi s-a propus să coordonez proiectul suna așa: un proiect la nivel național, fonduri Europene, trebuie să ai grijă! Nu am nici o cunoștință, nici un curs în spate, sunteți siguri pe mine? Mă întrebam eu pe mine în gând.”

„Asta făceam la job, teoretic coordonam un proiect la nivel național, și era ciudat pentru că am aterizat în proiectul ăsta, așa, cumva la mijloc. N-am știut niciodată cum se începe, cum se termină, care sunt pașii. Și din haosul acela trebuia să creez ceva. Pentru mine programul GT a venit la fix să zic așa. Să înțeleg de fapt că uite așa stau toți pașii. Acum e altceva, mi-a arătat pașii, cum ar trebui gândit.”

Inspirație pentru colegi exploratori

Ne spune despre ea că este o fire curioasă, competitivă iar programul GT este cadrul optim pentru a-și manifesta personalitatea. „Nu sunt genul care dacă încep ceva să abandonez. Sunt puțin ambițioasă.” Astfel nu s-a lăsat descurajată de challenge-urile întâlnite în program. „Cred că ritmul alert al activităților, totodată să găsesc și un echilibru în procesul de învățare și în aplicarea practică a cunoștințelor, cred că și echipa a fost challenging. Inițial am fost trei persoane, ulterior ne-a plecat o persoană. Și a fost așa o săptămână în care am stat și până la 12:00 noaptea cu cealaltă colegă și am zis hai să facem să-i dăm înainte.”

Astfel de provocări au ajutat-o să iasă din zona de confort, să își depășească limitele. A preluat inițiativa și și-a format singură echipa. „A fost o chestie nouă pentru mine, pentru că echipa mi-am creat-o cumva singură. Adică eu i-am abordat pe ei, ceea ce în real life nu prea făceam.”

A găsit în comunitatea Generația Tech un spațiu safe în care să se exprime și să se dezvolte, și a întâlnit oameni care să o motiveze să devină din ce în ce mai bună.

explorator zambitor project management in timpul interviului

Corina ne povestește despre cum percepe ea comunitatea pe care a cunoscut-o participând la track-ul de Project Management. „Exact asta este fain. Comunitatea aceasta care s-a construit în jurul programului mie mi se pare ca este extrem de valoroasă pentru că poți să interacționezi cu ei, toata lumea este acolo să ajute. Chiar dacă pui o întrebare greșită nu ești judecat. Oamenii sunt foarte pozitivi, te țin în priză. Plus că sunt și profesioniști acolo, ai de unde să înveți. Mie mi se pare că este o comunitate de la care poți să iei mult, să zic așa, îți dau informații valoroase. E clar că vreau să rămân aici pentru că fac parte dintr-o comunitate valoroasă și nu văd de ce aș pleca.”

Am întrebat-o pe Corina și despre experiența de învățare

Ne povestește zâmbind și de boții Generației Tech, Rob Otto și Sab Ottor care și ei o motivează și o țin conectată la proces. „Îți mai apare un mesaj acolo de la Sab Ottor sau nu știu: Hei nu ai mai intrat de mult! E foarte fain gândită platforma. Cel puțin mie mi-a plăcut foarte mult pentru că te motivează la fiecare pas. Terminai ceva, mai luai niște puncte. Asta e super, asta mi se pare că ar trebui.”

Am felicitat-o spre final și pentru că se află printre câștigătorii unei provocări pe LinkedIn, cu ajutorul căreia Corina a făcut primii pași spre dezvoltarea unui brand profesional. „Îmi aduc aminte că eram în call-ul cu Siemens, eram cu cel mic și nu apucam să fac în timp real pe LinkedIn. Îi făceam băiță, mai puneam ceva acolo pe telefon, mai ascultam. Cred că asta îl motivează pe om, când știi că faci ceva, îți aduce ceva. Un beneficiu fizic, moral, o satisfacție.” Iar în concluzie ne-a spus că simte că face cu siguranță un pas înainte. „Îmi aduce o claritate în privința viitorului meu profesional: da, uite e bine ce faci, ești pe drumul cel bun. Acum uite, te ghidez puțin, deci totul e ok.” 

Mesaj pentru cei nehotărâți

Corina recomandă cu căldură programul și altor pasionați de project management. „Dacă aș avea ocazia să împărtășesc cu un potențial explorer experiența asta, i-aș spune că programul este o oportunitate unică, că poate să își exploreze pasiunea și să-și dezvolte abilitățile într-un mediu susținător. Asta i-aș pune, că e unde trebuie și că îți oferă acces la resurse educaționale de calitate și îți mai oferă și interacțiunea cu profesioniști din domeniu. Deci e tot ce trebuie.”

Povestea Corinei ne demonstrează faptul că scuzele nu își au locul atunci când ceva este într-adevăr important pentru tine și îți stabilești corect prioritățile. Vei găsi întotdeauna timp pentru ceea ce contează indiferent cu câte lucruri ai de jonglat în viața de zi cu zi. Motivația se află in tine.

Corina este explorator în această ediție a Programului Generația Tech, posibilă prin implicarea partenerilor noștri BRD și Romgaz. Împreună scriem povești de transformare a oamenilor și, deci, a comunităților noastre.