Generatia Tech

Re-start your career with GT: Povestea de succes a lui George Anton, explorator Javascript

Vrei să te dezvolți într-un domeniu al viitorului? George Anton ne demonstrează cum curajul de a ieși din zona de confort, va avea un impact pozitiv asupra încrederii în forțele proprii. Poți să îți regăsești oricând pasiunea pentru munca ta. Deși mulțumit la locul de muncă actual, George învață programare. Nu se știe niciodată când se va dovedi folositor.

george anton
George Anton, fost explorator Javascript

Interviul pe care urmează să-l explorăm este cu un absolvent al programului Generația Tech, George Anton. George a ales să urmeze track-ul de Javascript, motivat de dorința de a-și îmbunătăți abilitățile în acest limbaj de programare și de a dezvolta o aplicație web de la zero, atât la nivel de backend, cât și frontend. El avea deja câteva cunoștințe, dar dorința lui de a se îmbunătăți l-a motivat să intre în comunitatea Generația Tech de profesioniști în mediul digital. Vom descoperi cum provocările întâmpinate pe parcursul călătoriei au putut fi depășite și cât de importantă a fost comunitatea și modulul de angajabilitate din programul Generația Tech pentru consolidarea carierei sale profesionale. Actualul său loc de muncă nu are legătură cu programarea, însă George devine profesionist în Javascript și își lărgește orizonturile.

Alegerea de a urma track-ul de Javascript a fost o decizie înțeleaptă pentru George, care deja avea experiență anterioară cu acest limbaj de programare. Dorința de a-și îmbunătăți abilitățile și de a corecta neajunsurile l-au determinat să parcurgă acest curs din programul Generația Tech. Popularitatea crescută a limbajului în industrie a reprezentat un alt factor crucial în alegerea acestui track, oferindu-i oportunitatea de a dezvolta o aplicație web completă, de la backend la frontend. 

Pe parcursul călătoriei Generației Tech, interviatul a întâmpinat diverse provocări, cu precădere în înțelegerea conceptelor avansate din cursul de Javascript, cum ar fi asincronismul, tratarea erorilor sau utilizarea ecosistemului tehnologiilor asociate. Cu toate acestea, determinarea de a depăși aceste dificultăți și atenția acordată pașilor bine structurați din program i-au permis să depășească aceste obstacole cu succes.

Planul de cursuri din cadrul Generația Tech este gândit până la ultimul detaliu pentru a pune accentul pe aplicabilitatea în realitate a teoriei, fiecare bucată teoretică fiind insoțită de exerciții practice. George a avut alături mentorul de Javascript, mereu disponibil să răspundă la astfel de obstacole și să-i ajute pe exploratorii acestui track în momentele în care se blocau la partea practică. La Generația Tech ne dorim ca exploratorii noștri să aibă parte de o experiență cât mai apropiată de realitatea pieței muncii. În realitate trebuie să știm cum să ne folosim network-ul în avantajul nostru, astfel că am introdus conceptul de comunitate, ca exploratorii să învețe să colaboreze și să ceară ajutor. 

Un aspect valoros al programului Generația Tech este existența unei comunități bine puse la punct, care a fost de real ajutor în procesul lui George de învățare.

Nu doar prin interacțiunea cu mentorul său, dar și cu colegii exploratori din cadrul comunității, George a putut dezvolta prietenii solide și a beneficiat de sprijin și feedback valoros în dezvoltarea abilităților sale. Integrarea într-o astfel de comunitate i-a oferit o experiență de învățare dinamică și motivantă. Și asta nu e tot, odată intrat în comunitatea Generația Tech, ai mereu acces prin platformele noastre de comunicare la un network de profesioniști care se ajută reciproc. Pentru cazul în care George va întâmpina dificultăți (precum cele menționate din timpul programului), prieteniile legate în comunitatea noastră se vor dovedi colacul de salvare în momente dificile sau de blocaj.

“De la început, am apreciat foarte mult existența comunității, care din punctul meu de vedere reprezintă adevărata valoare a acestui program. Deosebit de utilă a fost și prezența hubului din Brașov, care ne-a permis să ne întâlnim fizic de mai multe ori pentru a discuta despre proiectele din cadrul programului și nu numai. Prin aceste interacțiuni, chiar am dezvoltat prietenii cu câțiva dintre colegii din program.”, ne povestește George.

Prin alegerea track-ului de Javascript, a reușit să-și îmbunătățească abilitățile și să participe la dezvoltarea unei aplicații complete, în folosul Municipiului Brașov și al locuitorilor care folosesc transportul în comun. El a participat la un proiect organizat de Generația Tech, în parteneriat cu Regia Autonomă de Transport Brașov, muncind la dezvoltarea unei aplicații care măsoară gradul de încărcare cu pasageri al autovehiculelor de transport în comun: BusSensus. Implicarea lui George în acest proiect l-a scos în evidență în fața companiei de transport, care a contactat Generația Tech pentru a propune o potențială colaborare cu George. Dacă aceasta nu este o poveste de succes marca Generația Tech, nu știm ce ar putea fi. Îi urăm succes lui George în dezvoltarea sa profesională și sperăm să continuăm să ne aducem valoare reciproc.

În concluzie, experiența Generației Tech a fost una deosebit de benefică pentru George, care a avut curajul să învețe o meserie nouă și să iasă din zona sa de confort. Provocările întâmpinate pe parcurs au fost depășite cu succes, iar existența unei comunități și a modulului de angajabilitate au fost esențiale în consolidarea încrederii sale în forțele proprii. Această experiență a demonstrat încă o dată că dacă depui un efort, nimic nu este imposibil, iar explorarea unor noi orizonturi poate aduce schimbări pozitive și progres în carieră.