fbpx

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Profil mentor Generația Tech
Nume: Cristiana Lucaci
Experiență: studii Informatică Economică, co-fondator Vision Agency, Ambasador Code Week
Content preferat: Microsoft Tech Community, Decât O Revistă, The Economist
Pasiuni: călătorii, drumeții, yoga, proiecte sociale
O situație funny la ultimul curs: Chiar în sesiunea de final, când absolut toți participanții au avut camerele pornite de buna voie:)

 

Pe măsură ce explorerii din Generația Tech ne povestesc despre experiența de dezvoltare la curs, am vrut să descoperim și procesul mentorilor. Discutăm cu formatorii Digital Nation despre specificul programului și care sunt acele aspecte care îi ajută pe cursanți să aprofundeze eficient domeniile digitale.

Cristiana Lucaci este mentor Competențe Digitale, specialistul care le îndrumă începătorilor pașii în descoperirea lumii digitale. Cu un background în informatică economică, 6 ani investiți în facilitare și 3 ani de consultanță tehnică, Cristiana îi ajută pe exploreri să navigheze în ecosistemul digital și să folosească instrumentele tech din sfera profesională.

 

Frumusețea cursului e dată de faptul că acoperim o serie amplă de instrumente: de la colaborare online, digitizarea documentelor și semnătura electronică, la principii de social media, project management în online și planificare. La finalul cursului, participantul va fi pregătit să abordeze orice tip de sarcină din perspectiva digitală.

Co-fondator Vision Agency, un start-up care oferă consultanță în carieră, Cristiana îi învață pe cursanți cum să navigheze în zona profesională cu succes. Formatul cursului este unul dezvoltat cât să îi țină antrenați pe participanți, ajutându-i să învețe autonom și să poată construi rapid proiecte aplicate.

 

Un explorer ar trebui să se aștepte la un “altfel” de educație, când începe programul. Programul nu implică predarea unor lecții, ci mai degrabă oferirea unor direcții și indicații de studiu, întrucât ne dorim să încurajăm participanții să gândească critic și să fie responsabili de procesul lor de învățare. Astfel, ne asigurăm că participanții devin autonomi și independenți și sunt capabili să folosească instrumentele digitale pe care le acoperim în decursul programului indiferent de scenariu sau context.

 

Programul este deosebit de flexibil, abordăm o serie amplă de subiecte și, întrucât adaptăm conținutul în funcție de nevoile fiecărui cursant, suntem dornici să abordăm diverse teme de interes și în profunzime. Este suficient ca explorerii să își manifeste dorința de a învăța sau de a înțelege un anumit subiect, pentru ca acesta să primească ulterior explicațiile de care are nevoie.

Abordarea personală a mentorului e un alt aspect care susține dezvoltarea, iar în Cristiana cursanții găsesc o persoană mereu atentă la nevoile lor.

 

Pun accentul în mod special pe oferirea de feedback personalizat. Fiecare persoană este diferită, motiv pentru care e important să adaptăm curricula în funcție de parcursul și nevoile fiecărui cursant. Din acest motiv aleg să cunosc încă de la început participanții, să înțeleg motivul pentru care au ales acest curs și care sunt așteptările lor, iar mai apoi să mă asigur ca aceștia continuă să progreseze în atingerea scopurilor definite.

 

Ultima experiență mi s-a parut fresh – am avut alături un grup foarte divers de exploreri și am reușit să adaptez conținutul în funcție de nevoile fiecăruia. La final, cursul a adus plus valoare participanților indiferent de background.

Un alt mare avantaj al programului Generația Tech este comunitatea care susține procesul de dezvoltare, pe care Cristiana o vede în acțiune la fiecare serie.

 

Participantii au înțeles ideea de comunitate și s-au ajutat reciproc în parcurgerea materialelor. De exemplu, în cazul în care unui participant nu îi era clar cum se folosește sau unde poate găsi o anumită funcționalitate, acesta adresa întrebarea în Chat-ul cursului și doar în decursul a câtorva minute, un alt explorer oferea indicații. E foarte important că am reușit să creăm un spațiu safe, în care explorerii să aibă curaj să adreseze întrebări – iar acesta cred ca e un mare plus al acestui tip de curs.

 

Celor care nu sunt încă hotărâți dacă este cazul să aprofundeze competențe digitale, Cristiana le recomandă să își dea o șansă, întrucât digitalul e prezent tot mai mult în viața noastră și devine încet încet indispensabil în spațiul profesional,

 

Chiar dacă suntem de părere că stăpânim mediul digital, acesta nu înseamnă doar interacțiuni pe Facebook sau Instagram. Alege acest curs pentru a îți mări aria de cunoaștere în mediul online! Vom aborda noțiuni de digital project management, digital marketing, digitizare și colaborare in online, noțiuni extrem de importante indiferent de domeniul de activitate în care activezi sau îți dorești să activezi. Mai mult decât atât, vei învăța cum să comunici cu succes în mediul online, astfel încât să păstrezi atenția audienței tale.

 

Cei interesați de cursul online Competențe Digitale se mai înscrie aici la noua serie care începe în Februarie.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top