Generatia Tech

Burse Generația Tech în București și Pitești

Programul Generația Tech ajunge în București & Pitești

Burse de specializare în IT & C pentru tineri din București și Pitești

Digital Nation și OMV Petrom anunță extinderea programului de Burse Generația Tech în București și Pitești, unde OMV Petrom va acorda 120 de burse pentru tinerii de 15-24 de ani în căutare de specializare și conversie profesională în domenii cheie din IT&C.

Bursele Generația Tech oferă formare și specializare gratuită în Competențe digitale, Digital Marketing și Dezvoltare web – nivel începător sau intermediar și sunt destinate tinerilor cu vârste între 15 și 24 de ani cu domiciliul fie în Pitești, fie în București, și care au cunoștințe de bază de limba engleză, pot susține un ritm intens de studiu timp de patru luni și doresc să deprindă aptitudinile necesare pentru a avea o carieră în domeniul tech.

Odată admiși în program, tinerii vor beneficia de pregătire profesională în competențe digitale și dezvoltare web de nivel începător sau avansat și, după absolvire, de sprijin în carieră, prin ateliere de angajabilitate care le vor facilita obținerea de joburi sau internship-uri în domeniul IT&C la companii locale.

Suntem bucuroși să putem aduce cu ajutorul partenerului nostru OMV Petrom pentru prima dată programul Generația Tech și în București și Pitești. Succesul pe care l-am avut în ultimii ani în țară, ne demonstrează cât de mare este nevoia tinerilor români de a dobândi competențe digitale și de a beneficia de ajutor la angajare. Scopul nostru este să derulăm acest program an de an pentru tot mai multe orașe din România și să oferim pieței de muncă tineri profesioniști competenți, care să-și găsească locul potrivit în companii autohtone sau care să se dezvolte ca antreprenori. Tocmai din acest motiv suntem încântați să avem parteneri ca OMV Petrom, companii care înțeleg nevoia de a ajuta și stimula tinerii să rămână în țară sau în orașele în care s-au născut pentru a contribui la creșterea economiei locale”, a menționat Paul Apostol, Fondator Digital Nation. 

Conform unui studiu pe LinkedIn, angajatorii au nevoie cu un mix de competențe în continuă schimbare. Dacă știu să recunoască și să dobândească aptitudinile cele mai căutate de pe piața muncii, tinerii pot avea un avantaj la începutul carierei. Și în timp ce competențele „soft” cerute de companii tind să se schimbe, cele mai căutate aptitudini cu componente IT&C evoluează rapid, datorită în mare parte transformării continue a tehnologiei moderne.

Programul Generația Tech

Ajuns deja la cea de-a patra ediție, programul de specializare în IT&C Generația Tech a demarat în 2019 cu sprijinul Google.org, și a produs până în prezent peste 1.700 de noi specialiști în IT & digital din peste 20 de orașe din țară.

Peste 90% dintre cursanții care au participat la atelierele de angajabilitate din cadrul programului au ajuns la cel puțin un interviu cu o companie tech după absolvire, iar 32,5% dintre aceștia au obținut chiar și primul lor job sau internship în IT, imediat după absolvirea cursurilor de formare.

În prezent, accesul în programul Generația Tech este disponibil exclusiv prin burse de studiu, disponibile momentan în județul ALBA – cu sprijinul BCR, în Pitești și București – cu sprijinul OMV Petrom, în Piatra Neamț – cu sprijinul Primăriei Municipiului Piatra Neamț și al liceelor partenere, și pentru locuitorii din Zona Metropolitană Brașov, prin burse oferite de Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiul Brașov, alături de partenerii Bepco, Siemens, Pentalog, Atos și Rotary Club Brașov.

Generația Tech este un program Digital Nation.