fbpx

Programul Generația Tech revine în Piatra Neamț

Cursuri de formare digitală pentru liceenii din Piatra Neamț

Cu peste +1700 cursanți din toată țara, Generatia Tech lansează noua ediție de Burse gratuite pentru tinerii din Piatra Neamț, care vor să se specializeze în IT.

Ediția din acest an a proiectului Generația Tech este susținută de Consiliul Local Piatra Neamț împreună cu liceele partenere și oferă 210 burse gratuite tinerilor cu vârsta între 15-18 ani, cu domiciliul în Municipiul Piatra Neamț și care sunt înscriși într-o formă de învățământ.

Astfel, cei ce îndeplinesc criteriile de eligibilitate, pot alege din cele 5 specializări disponibile prin programul gratuit de Burse Generația Tech:  Competențe Digitale, Dezvoltare web Începători, Dezvoltare web Avansați, Java Avansați și Fullstack JavaScript Avansați. 

Doritorii se pot înscrie aici: https://generatiatech.ro/piatra-neamt/

Liceenii admiși vor parcurge cursurile în format online interactiv timp de 4 luni, alături de mentori specialiști și o întreagă comunitate de tineri pasionați de IT. În plus, vor beneficia de pregătire profesională și de sprijin în a obține joburi entry-level sau internship-uri în IT&C.

Andrei Carabelea, Primar al Municipiului Piatra Neamț: “Educația este temelia de bază în dezvoltarea unei comunități. Proiectul pe care îl derulăm în parteneriat cu Digital Nation și liceele din Piatra Neamț e șansa de a oferi tinerilor de valoare perspectiva unui viitor acasă. Cele peste 200 de burse de studiu pe care le susținem sunt o investiție nu doar în viitorul profesional al unor tineri cu potențial, ci în însăși viitorul orașului”.

Comunitatea Generația Tech din Piatra Neamț

“Piatra Neamț este un oraș în care am găsit mereu tineri entuziaști în legătură cu programele noastre de formare și implicați în comunitate. Ne bucurăm real că Generația Tech este un program sustenabil, care crește de la an la an și pe care îl putem reinventa mereu pentru noile generații. Învățarea accelerată și dobândirea abilităților practice le ușurează misiunea de a-și găsi un job sau de a se dezvolta ca antreprenori. În plus, companiile partenere au deschidere către o forță de muncă tânără și mult mai pregătită din punct de vedere practic. Împreună construim un ecosistem digitalizat și adaptat nevoilor curente economice locale și naționale”, a declarat Paul Apostol, fondator Digital Nation.

Programul Generația Tech

Ajuns deja la cea de-a patra ediție, programul de specializare în IT&C Generația Tech a demarat în 2019 cu sprijinul Google.org, și a produs până în prezent peste 1.700 de noi specialiști în IT & digital din peste 20 de orașe din țară.

Peste 90% dintre cursanții care au participat la atelierele de angajabilitate din cadrul programului au ajuns la cel puțin un interviu cu o companie tech după absolvire, iar 32,5% dintre aceștia au obținut chiar și primul lor job sau internship în IT, imediat după absolvirea cursurilor de formare.

În prezent, accesul în programul Generația Tech este disponibil exclusiv prin burse de studiu, disponibile momentan în județul ALBA – cu sprijinul BCR, în Pitești și București – cu sprijinul OMV Petrom, și pentru locuitorii din Zona Metropolitană Brașov, prin burse oferite de Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiul Brașov, alături de partenerii Bepco, Siemens, Pentalog, Atos și Rotary Club Brașov.

Pentru mai multe detalii despre burse, localitățile eligibile și curricula cursurilor vă invităm să accesați www.GenerațiaTech.ro/.

Generația Tech este un program Digital Nation.

Scroll to Top