Generatia Tech

Cunoaște exploratorii: Georgiana Dilimoț – Web Design

Să fim mereu în competiție cu noi înșine și să tindem astfel spre perfecțiune, sau mai bine spus spre cea mai bună versiune a noastră. Poate fi o rețetă foarte bună pentru un viitor profesional extraordinar. De cele mai multe ori aceeași rețetă nu funcționează pentru toată lumea, însă pentru Georgiana s-ar putea sa fie secretul succesului în web design.

Georgiana Dilimoț, explorer Web Design

“Pot spune că pt mine provocările pe care le-am întâlnit de-a lungul acestei călătorii au contat și vor consta în continuare în perfecționarea mea ca explorer. Mă refer la realizarea cât mai ideală a temelor, strict pe ceea ce am de făcut. Îmi doresc ca munca pe care eu o fac să fie apreciată și să-mi dovedesc în primul rând mie că pot să fac asta și că pot să duc la bun sfârșit tot ceea ce îmi propun. “

A ales web design ca o completare a unui pachet de cunoștințe pe care deja le are. Deși studiază la Facultatea de Sociologie și Comunicare, specializarea Media Digital, a avut șansa să guste din web design. “M-am înscris pentru că vreau să îmi dezvolt mai mult abilitățile în privința programelor pe care le folosim în realizarea temelor și să reflect totodată prin prisma temelor realizate lucruri pe care eu le-am învățat și la un curs pe care îl urmez în facultate, tot de web design.”

“Am făcut și marketing, am făcut și graphic design dar m-a tentat mai mult să aleg web design pentru că îmi place să lucrez cu site-ul în sine, să aflu cum se creează, să aflu cât mai multe lucruri și pe partea de design și de culori, cum se poziționează absolut tot.” Deși este doar la jumătatea parcursului în Generația Tech, ne povestește deja cum experiența de aici face diferența și simte cum evoluează.

“Mă ajută la cursul pe care îl urmez la facultate. Acolo am avut de realizat un site și pot spune că materialele pe care le-am avut până acum cu teorie, cu tot ce a cuprins m-au ajutat super mult pentru că eu nu știam efectiv cum să așez elementele astfel încât să fie o coerență și să creeze mesaju pe care voiam să îl transmit.”

“La început nu eram atât de familiarizată cu fiecare element component al site-ului. Adică cum trebuie să fie acesta prelucrat, ilustrat, astfel încât să transmită mesajul potrivit. Eu de fiecare dată când intrăm pe un site, de exemplu, vedeam culorile, imaginile cum sunt așezate dar parcă nu-mi plăcea. Nu știam exact de ce nu-mi place dar ieșeam de pe site nu mai stăteam.”

“La fel cu programele, de exemplu noi am lucrat în Figma temele. Nu avusesem nici o tangență cu acest program și la început sincer îmi era dificil oarecum dar până la urmă cu multă răbdare am reușit să îl înțeleg. Ceea ce e un plus pentru mine. Iar văzând tot parcursul pe care l-am avut până acum, chiar dacă suntem la jumătatea programului îmi doresc ca până la final să dobândesc un bagaj mult mai mare de cunoștințe astfel încât să îmi pot realiza un portofoliu propriu de proiecte și să profesez mai departe pe acest plan.”

Nici comunitatea nu a dezamagit-o, ci din contră, a motivat-o să între într-o competiție sănătoasă cu colegii dar mai ales cu ea însăși.“M-am integrat fără probleme și vreau să spun că comunitatea aceasta care exista deja mi se pare super faină. Cu toții văd că ne dorim să ne specializam cu privire la acest track, ne dorim să dăm ce e mai bun din noi dar și să ne dezvoltăm din mai multe puncte de vedere, atât personal cât și profesional. Și mai mult mă bucur că toți membrii comunității sunt foarte uniți și mă bucur să văd că există acesta comunicare și dorința de a îi ajuta pe ceilalți. Pentru că mereu văd pe grupul nostru de Discord, în momentul în care cineva întâmpina o dificultate automat există o persoană care îi sare în ajutor. De multe ori fiecare tinde să învețe pentru el și suntem oarecum într-o lupta dar nu e așa de cele mai multe ori. Ne ajutăm reciproc. Din perspectiva mea chiar se simte asta, chiar se vede și se simte faptul că suntem o comunitate.”

Ne-am bucurat să ne povestească spre final și puțin despre cum vede viitorul. “Pot spune că programul aduce chiar multă claritate pentru că îmi doresc să urmez și să profesez într-un astfel de domeniu și practic tot ceea ce am lucrat și voi lucra în continuare sunt sigură că îmi va deschide noi uși. Consider că este important ceea ce învățăm, ceea ce ni se prezintă, de asemenea de fiecare dată feedback-ul mentorului îmi aduce ceva constructiv pentru că îmi explică ce e bine, ce nu e bine, cum ar trebui făcut, cum ar trebui îmbunătățit și asta mă ajută foarte mult în dezvoltarea mea pe plan profesional bineînțeles.”

Georgiana este unul dintre acei oameni norocoși care au găsit nișa în care vor să se specializeze. Pentru asta însă a fost nevoie să testeze mai multe domenii și ramuri, să experimenteze cu diverse activități. Este un exemplu de bună practică pentru ca doar așa, testând, experimentând și explorând putem ajunge într-adevăr la ceea ce ne place și ne aduce satisfacție.

Georgiana este explorator în această ediție a Programului Generația Tech, posibilă prin implicarea partenerilor noștri BRD și Romgaz. Împreună scriem povești de transformare a oamenilor și, deci, a comunităților noastre.