Digital Nation lansează Saro: personajul AI dedicat viitorilor exploratori Generația Tech

Noul prieten digital al exploratorilor

Digital Nation aduce o super inovație și de altfel, o premieră în educația românească: Saro, un personaj AI motivațional, conceput pentru a sprijini proactiv exploratorii în procesul lor de învățare.

Cu alte cuvinte, comunitatea Generația Tech va avea o nouă amică dedicată. Saro acționează ca un prieten de încredere. Cum vine asta? Păi simplu, monitorizează performanțele și motivația fiecărui explorator pentru a oferi suport personalizat și încurajări, exact atunci când este nevoie.

vizual concept saro in hub digital nation
Fă cunoștință cu Saro, noul tău partener virtual la track

Nevoia de la care a pornit acest proiect

Un studiu intern Digital Nation arată că 9 din 10 exploratori și-ar fi dorit să se implice mai mult. Ne dorim ca un număr tot mai mare de exploratori să rămână consistenți vis a vis de visurile lor, odată ce încep călătoria în Generația Tech.

Cu Saro, ne asigurăm că încurajările de care au nevoie exploratorii reușesc să ajungă la aceștia atunci când au cea mai mare nevoie. Ne așteptăm la peste 2000 de exploratori în următoarea serie și ne dorim ca fiecare dintre ei să primească o experiență personalizată.

Nu am fi reușit fără partenerii noștri de la Google.org

Desemnarea grant-ului Google pentru Digital Nation

Această inițiativă a fost posibilă datorită Google.org, care au susținut și alte proiecte ale Digital Nation precum IMM Online și chiar Generația Tech. Împreună, oferim o experiență de învățare unică exploratorilor din următoarea serie.

Cum spuneam, Saro nu doar că urmărește progresul academic, dar intervine și pentru a preveni scăderea motivației.

Aceasta oferă conținut relevant, precum știri din domeniul de studiu, și poartă discuții profunde despre ambiții și viitor, contribuind astfel la menținerea unui nivel ridicat de implicare în învățare.

Cel mai important aspect este faptul că reușește să facă asta la scară, indiferent de numărul de exploratori.

Conceptul a fost testat și validat cu ajutorul a 1000 de cursanți

Cu ajutorul exploratorilor noștri dragi, am aflat că utilizatorii Saro au avut cu 41% mai multe șanse să-și completeze temele comparativ cu cei care au primit mesaje tradiționale.

De asemenea, 9 din 10 au declarat că interacțiunea cu Saro i-a ajutat să învețe mai eficient și să-și recupereze temele lipsă, demonstrând impactul pozitiv al acestui AI asupra educației. Aceste cifre ne încurajează să ducem mai departe de Generația Tech acest proiect.

Începând cu 2025, Saro va fi integrat și în facultățile și școlile din România, urmând să ajungă la 4.000 de beneficiari în primii doi ani.

Digital Nation continuă misiunea de digitalizare a orașelor mici și medii din România

Digital Nation continuă să caute cele mai bune metode, adaptate la tehnologia din 2024, pentru a facilita un proces de învățare cât mai engaging. Astfel, asigurăm succesul studenților în lumea digitală.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să citiți articolul complet pe Economica.net .