Generatia Tech

Un weekend plin de inspirație la Piatra Neamț

Hub-ul Digital Nation din Piatra Neamț a fost mai animat ca niciodată

Sfârșitul de săptămână a fost unul în care s-au întâmplat atât de multe lucruri încât abia ne putem stăpâni entuziasmul! Am petrecut un timp minunat la Hub-ul Digital Nation din Piatra Neamț, locul de întâlnire preferat al exploratorilor.

events piatra neamt hub

I-am provocat și i-am invitat la un maraton de evenimente la Hub-ul Digital Nation din str. Ștefan cel Mare nr 15, loc ce a devenit kilometrul 0 de întâlnire pentru exploratorii pietreni. 

Am pregătit cu drag și entuziasm o serie de evenimente pentru a sărbători două luni de aventuri tehnologice alături de noi și pentru a anticipa cu nerăbdare tot ceea ce urmează să vină în comunitatea noastră.

Nu vă mai țin în suspans și vă povestesc despre evenimente.

Atelierul de Media Literacy, alături de ACS

Am stat la povești despre cum să recunoaștem știrile false, cum să ne ferim de dezinformare și să navigăm în siguranță un mediul online tot mai complicat. Nu e de ajuns să ai skill-uri digitale. În 2024, este foarte bine să ai capabilitatea de a face diferența între ce e adevărat și ce informație e menită să ne manipuleze.

Alături de noi pentru cele două workshop-uri au fost cei de la Asociația de Sprijin Comunitar, cărora le mulțumim pentru lucrurile minunate pe care le fac.

Apoi a urmat atelierul de Leadership aplicat

Ne-am așezat confortabil și ne-am focusat pentru a învăța cum să devenim lideri mai buni. Am descoperit secretele comunicării eficiente, ale lucrului în echipă și cum să rezolvăm conflictele cu eleganță.

Într-o țară cu un gap imens pe partea de leadership, faptul că astfel de ateliere sunt organizate pentru tineri vor face diferența cu siguranță în viitor. Avem nevoie de tineri asumați, care încurajează și comunitățile din care fac parte să acționeze și să aducă schimbări pozitive, măcar local în imediata apropiere.

A fost o aventură care ne-a lăsat cu mai multă încredere în noi înșine!

Am pus in lumină realizările exploratorilor din Piatra Neamț din ultimele 2 luni de zile

Exploratorii au strălucit la conferința de presă. Aceasta a avut scopul de a pune în lumina reflectoarelor participanții acestei serii de exploratori și rezultatele muncii exploratorilor din seria de la Brașov care și-au unit eforturile și-au construit pentru comunitatea din Piatra Neamț, o aplicație prin care locuitorii pot identifica cea mai apropiată sursa de apă de izvor de unde se pot aproviziona. 

Deasemenea, prin eforturile unite ale exploratorilor care sunt deja membrii ai comunității noastre, reușim să pavăm drumul pentru noi explorări din toată țara.

Urmărește întreaga conferință de presă aici!

Le suntem recunoscători pentru încredere, determinare și energia bună pe care o aduc.

Vineri seara am sărbătorit împreună cele două luni de creștere

Totul a culminat cu Celebration Gathering, un moment de conectare și relaxare, cu zâmbete luminoase și provocări pe cât de interesante pe atât de fun.

I-am provocat să facă un exercițiu de încredere și legați la ochi să se lase ghidați printr-un labirint de baloane colorate de către colegii lor, astfel încât să îl parcurgă fără a sparge baloanele.

S-au amuzat teribil când provocarea a ajuns la alt nivel și a fost nevoie să parcurgă traseul cu spatele. A fost un exercițiu prin care în mod subtil legăturile de încrede s-au întărit și s-a demonstrat din nou că munca în echipă și încrederea în cei din jur te pot ajuta să depășești situații dificile.

Click aici pentru o a intra puțin în atmosferă – avem poze super frumoase!

Finalul a fost într-adevăr magic, un grup hug plin de emoție și energie bună. Ne bucurăm enorm că am putut fi martori la acest moment iar salutul de despărțire a fost “Ne revedem curând!”

Nu am fi reușit să schimbăm vieți fără partenerii noștri

Mulțumiri speciale partenerilor noștri de la ROMGAZ, pentru că au susținut prin burse participarea celor 300 de exploratori care tocmai au finalizat călătoria lor de (trans)formare la Generația Tech. De asemenea, dorim să mulțumim Primăriei Municipiului Piatra-Neamț pentru susținere și încredere. Împreună păstrăm talentele acasă!