Generatia Tech

În lumina fascinantă a monitorului cu un vechi prieten al Generației Tech, Rareș Onu. Cunoaște Exploratorii.

Să-l cunoaștem pe Rareș

Rareș este un prieten vechi al Generației Tech care străbate drumul către cunoașterea și inovație din spatele tastaturii. Primul lui contact cu programul fiind în 2022, Rareș s-a aflat printre cei curajoși care și-au luat avântul către domeniul dezvoltării web, chiar dacă era încă în clasa a VIII-a. 

Nu este greu să observi că Rareș nu este doar un adolescent obișnuit, el este un mare pasionat al tehnologiei deși este doar în clasa a X-a. Și cum să nu fie fascinat când tehnologia evoluează atât de rapid și oferă atât de multe posibilități creative?

Și de atunci am rămas așa în contact și am primit un mail că veniți din nou în Neamț și am zis că asta e o ocazie bună să mă înscriu și la Web Design ca să pot să le combin pe amândouă.

Cum a depășit Rareș provocările și a învățat alături de comunitate

Când a descoperit comunitatea Generația Tech totul a luat o turnură interesantă pentru Rareș. Cu o atitudine deschisă și plină de curaj, Rareș a explorat universul Generației Tech și s-a implicat activ în dezvoltarea sa.

Cu ajutorul mentorilor și colegilor săi, a făcut pași siguri spre îndeplinirea visului său de a putea construi un site de la zero. A găsit aici un mediu prietenos în care să își dezvolte abilitățile. 

Dar poate cel mai valoros aspect al călătoriei lui Rareș în universul Generației Tech a fost interacțiunea cu comunitatea. Ne spune că în 2022 când a intrat pentru prima dată în program, era destul de dificil să comunice cu colegii.

Acum, însă, s-a bucurat să își găsească colegii și mentorii atât de aproape pe Discord. Pe chat-urile din Discord el a avut posibilitatea să își împărtășească ideile, să primească feedback și să se conecteze cu alți pasionați de tehnologie.

Ne spune că acolo orice problemă își găsește rezolvare, atât pentru el cât și pentru colegii cărora le sare în ajutor ori de câte ori poate.

“Dacă am vreo problemă, dacă nu știu să fac ceva, e super ușor să întreb. Îmi răspunde sigur cineva la orice problemă în Discord.”

 “Și dacă mă uit și văd pe acolo că cineva întreabă și nu-i răspunde nimeni, n-am să las să se chinuie și am să-i spun dacă știu să răspund la întrebare.”

Cu fiecare obstacol depășit și fiecare lecție învățată, Rareș a devenit un exemplu de inspirație pentru toți cei ce își urmăresc visurile în domeniul tehnologiei. Povestea sa este o mărturie vie a faptului că, cu pasiune, determinare și susținere din partea unei comunități puternice, orice este posibil!

“E o experiență super mișto și chiar pot spune că în două luni am învățat niște chestii pe care nu mă așteptam să le văd chiar așa ușor, care păreau mult mai complicate din exterior.”

Mesajul de încurajare pentru viitorii exploratori Generația Tech

“Cred că le-aș spune sincer că e cea mai mișto experiență pe care am avut o în domeniul învățatului. Adică nu cred că la un alt curs aș putea învăța mai repede sau neapărat mai bine. Mi se pare că, pe lângă experiența de învățare ai o comunitate în spate care poate să te ajute când ai nevoie, ai și niște mentori super de treabă. Și nu e ideea din școală. Știi că ai teme, ai de învățat. E mult mai lejer, mai chill, e mai mult ca o familie.”

Un cuvânt de inspirație pentru cei care se gândesc să devină exploratori în Generația Tech

În spatele fiecărui monitor și tastatură se află o poveste unică și inspiratoare, iar povestea lui Rareș este doar una dintre multele care demonstrează puterea și frumusețea călătoriei în universul Generația Tech.

Stați aproape de blog-ul Generația Tech, urmează și alte povești ale exploratorilor din ultima ediție, menite să te inspire. Noi credem că e minunat să documentăm fenomenul de schimbare profundă prin care orașele mici și medii din România trec. Urmărește paginile noastre de social și nu rata nicio noutate. Mulțumim partenerilor de la Romgaz, care au susținut călătoria lui Rareș.