Cunoaște Exploratorii din Sibiu & Neamț: Kassandra Obreja, digital marketing

De la e-commerce data analysis la creație

Nu lăsăm să treacă nicio ediție Generația Tech, fără să sărbătorim poveștile exploratorilor noi din comunitate. Săptămâna aceasta am povestit cu Kassandra, expertă în e-commerce: data analysis și Power BI. După multe meeting-uri cu oameni de marketing, și-a dorit să guste puțin din viața creativă și a ales track-ul nostru de digital marketing.

“Lucrez într-un domeniu adiacent, comerț online. (…) Am avut plăcerea să lucrez cu manageri în marketing digital, precum Social Media Managers, Ad Managers, oameni care lucrează exclusiv cu Google Ads, sau oameni care fac PPC pe Amazon. Au fost toți extrem de creativi, foarte cool, foarte pasionați, și mereu transmiteau asta. Dar, în mod serios, chiar dacă nu înțelegeam ce făceau ei, văzându-i atât de motivați, auzind despre KPI-urile lor, arătându-mi grafice am fost interesată. Să facem un curs despre asta. Dacă cursul există, de ce să nu profităm?”, s-a întrebat Kassandra, pe bună dreptate.

Trăim într-o lume aflată în continuă schimbare, cu tehnologii emergente și trenduri care se schimbă rapid. Adesea ne întrebăm cum putem rămâne relevanți și conectați. Răspunsurile la aceste întrebări pot apărea în cele mai neașteptate locuri, așa cum a fost cazul pentru mulți dintre exploratori, în cadrul Generației Tech.

Cum a descoperit Generația Tech

kassandra obreja 2

Amuzant cum lucrurile simple, cum ar fi o reclamă pe Facebook, pot fi poarta către o experiență super faină. Povestește Kassandra cum a ajuns în mod ironic să afle de track-ul de digital marketing, într-unul din facebook ad-urile noastre.

“Nu mă uit la reclame, să fiu sinceră. Creierul meu s-a învățat să le ignore. Dar le-am văzut-o dată, le-am văzut de două ori. Și am zis, wow, chiar și în orașul meu. Hei, uite o bursă. Uite, au un chestionar la început, ca să te poți înscrie. Arată foarte serios. Și am zis, bine. Sună foarte bine. Le-am spus și unor prietene – hei, vrei să te înscrii cu mine? Nu, nimic. Și am zis, bine, incerc totuși. Adică, până la urmă, nu aveam absolut nimic de pierdut. Și partea amuzantă este că voiam să mă înscriu la marketing digital și că am lucrat în mod constant cu reclamele de pe Facebook și Instagram, practic cu reclamele de la Meta. Și reclamele de la Meta au fost cele care m-au făcut să vă cunosc pe voi și comunitatea.”

Cu toate că nivelul de cunoștințe ale exploratorilor variază, modul în care resursele sunt puse la dispoziția exploratorilor nu exclude pe nimeni. Depinde de motivația interioară a fiecărui explorator. Fiecare muncește cât își dorește și cât poate. Însă, le este setată clar așteptarea ca, în funcție de timpul investit, rezultatele la interviuri să vorbească de la sine.

Ne mândrim cu comunitatea GT din Piatra-Neamț

Kassandra povestește cum, deși ea și parte din exploratori aveau deja experiență în marketing digital, ceilalți erau pur și simplu fascinați de modul în care această experiență i-a conectat nu doar cu know-how și tool-uri de ultimă generație, dar mai ales cu o comunitate vibrantă și sprijinitoare.

kassandra obreja 3

Generația Tech nu este doar un curs, ci o călătorie captivantă spre descoperirea și dezvoltarea noastră în digital. De la sesiunile interactive la discuțiile în chat-urile de pe Discord, până la întâlnirile săptămânale de la Hub-ul Digital Nation din Piatra Neamț, comunitatea stă în centrul acestui program. Kassandra relatează cum s-a simțit când participat la primul Hub Gathering al exploratorilor din ediția curentă din Sibiu, Mediaș și Piatra-Neamț.

“O sa fiu sinceră. Eu sunt genul de om care stă într-o bulă. Sau sub o piatră. *Râde*. Din când în când, aleg să ies și merg la Hub. Prima oară când am mers la Hub, am avut mari emoții. (…) Undeva la 10 minute după, Andrei și Daria au destins maxim atmosfera și am început să ne dezghețăm: fiecare la ce track este, ce-i place, unde se vede etc. (…) Mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut. Una e să te faci de râs la Hub (ceea ce nu se poate by the way), alta e când ai mentorul alături de Discord să te ajute” când te blochezi, povestește Kassandra.

Un cuvânt de inspirație pentru cei care se gândesc să devină exploratori în Generația Tech

Discutând, am ajuns la concluzia că Generația Tech este exact spațiul acela safe în care chiar și cineva introvertit poate să strălucească. Asta încurajăm noi în interiorul comunității. Kassandra are curajul să inspire și alți tineri, prin leadership-ul de care dă dovadă. Apreciem că te avem în comunitate!

Stați aproape de blog-ul Generația Tech, urmează și alte povești ale exploratorilor din ultima ediție, menite să te inspire. Noi credem că e minunat să documentăm fenomenul de schimbare profundă prin care orașele mici și medii din România trec. Urmărește paginile noastre de social și nu rata nicio noutate. Povești avem!