GT marchează finalul de succes al celei mai recente ediții din Brașov

Ieri a fost o zi specială. Cu ediția numărul 3 din Brașov la final, nu puteam să lăsăm să treacă momentul fără să sărbătorim alături de absolvenți și parteneri.

Am făcut din ziua fericirii (20 martie) o zi specială pentru comunitatea brașoveană

A 3-a ediție Generația Tech din Brașov a ajuns la final, marcând sfârșitul unei călătorii de creștere pentru cei 1000 de exploratori din Brașov. Această ediție a fost un nou pas în creșterea și consolidarea comunității noastre. Momentul a fost sărbătorit cu entuziasm la Hub-ul Digital Nation din inima Brașovului, pe 20 martie 2024.

Hub-ul Digital Nation din centrul vechi al Brașovului a găzduit un eveniment prin care am marcat momentul. Am avut plăcerea să avem alături de noi partenerii care au susținut prin burse participarea a celor 1000 noi membrii ai comunității Generația Tech:  Kronsoft DevelopmentBepcoPentalogBearing PointSiemens Industry Software, Eviden România, RAP Group împreună cu Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiului Brașov.

Atmosfera nu ar fi fost la fel fără exploratorii noștri, care și-au spus poveștile și ne-au încărcat cu energie. Asta da motivație să continuăm cu încredere!

„Deja este un program de tradiție, avem absolvenți, avem povești de succes și, totodată, avem o comunitate foarte activă și plină de energie. Este un element distinctiv al Brașovului într-o cursă internațională de atragere de investitori. Este, totodată, un element de mândrie faptul că avem tineri, avem tineri care învață, avem tineri care vin la Generația Tech pentru reconversie profesională și avem mediul de afaceri, împreună cu administrația locală, ce oferă această șansă și dezvoltă această comunitate.“, a spus  Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Patru luni de învățare

Toamna am învățat și iarna ne-am pregătit pentru angajare. Timp de 4 luni (septembrie – decembrie 2023), exploratorii au parcurs o serie de cursuri teoretice în cadrul a 7 specializări diferite: web development începător, web development intermediar, web design, Java, JavaScript, project management și digital marketing

De la elevi si studenți, până la persoane care deja muncesc dar își doresc să avanseze sau să facă o schimbare, am avut absolvenți din toate categoriile. Aceștia au obținut rezultate remarcabile, cu peste 600 de exploratori care s-au ales cu skill-uri noi și cu primul lor proiect din portofoliu deja în buzunar. Dar voi lăsa rezultatele să vorbească de la sine:

  • Peste 1000 de exploratori, cu vârste cuprinse între 15 și 67 de ani, și-au orientat cariera și s-au specializat în domeniul ales.
  • 98% dintre exploratori declară că au învățat lucruri noi și sunt mulțumiți de parcursul lor.
  • 8 din 10 exploratori s-au folosit de inteligența artificială pentru a învăța.
  • Peste 210 exploratori s-au pregătit pentru primul job și și-au actualizat CV-urile și profilurile de LinkedIn.
  • Exploratorii au evaluat în medie experiența lor ca valorând 540 de euro, primind această experiență gratuit cu ajutorul partenerilor noștri.
  • Peste 12.000 de oameni au participat la Vibes Fest.
  • Au avut loc peste 220 de întâlniri fizice și online cu mentorii programului.
  • S-au rezolvat peste 7620 de exerciții și proiecte, printre care și două speciale: Baschet și WhereIsvor.
  • 2 din 3 exploratori chemați la interviuri s-au și angajat.

A fost o experiență valoroasă pentru toți participanții, care ne-au povestit că au învățat lucruri noi și și-au dezvoltat abilități pentru succes în era digitală. Nu ne crede pe cuvând, citește poveștile lor pe blog în seria “Cunoaște Exploratorii”.

Deja avem peste 100 de povești de transformare documentate, de oameni care au învățat, care s-au angajat, care au făcut reconversie profesională în Generația Tech, acest program care schimbă modul în care oamenii învață, un program al Digital Nation, implementat în parteneriat cu Agenția Metropolitană, Primăria Municipiului Brașov și mediul de afaceri local“, a spus Medeea Petrovan, Managerul programului Generația Tech.

Absolvenții s-au pregătit alături de parteneri pentru angajare

În plus, exploratorii au participat la modulul de angajabilitate, desfășurat în perioada ianuarie – martie 2024, unde au beneficiat de un calendar săptămânal plin de activități menite să le arate realitatea de după spațiul safe din Generația Tech. 

Am avut 8 sesiuni live săptămânale, alături de parteneri. Aceste sesiuni au acoperit subiecte esențiale, de la pregătirea CV-ului și a profilului de LinkedIn, la tehnici de interviu și securitate cibernetică.

Mulțumim partenerilor noștri pentru susținerea acordată în organizarea acestor sesiuni și pentru sprijinul constant pe parcursul întregii ediții. Pe calea asta suntem convinși că parte din exploratori deja au ochit câteva companii din industrie ca potențiali angajatori. Continuăm să construim un pod între tinerii harnici, dornici de mai mult și companiile în căutare de astfel de tineri.

Săptămânal, am pus la dispoziția exploratorilor materiale de dezvoltare personală. Scopul lor a fost de a-i încuraja pe exploratori să se descopere pe sine și să își cultive o gândire pozitivă (ex. Imaginarea locului ideal de muncă, identificarea zonei de confort etc.). Înainte să facem pași înainte, trebuie să înțelegem ce ne ține pe loc.

Împreună, păstrăm talentele acasă

În concluzie, ne bucurăm că am putut să contribuim la formarea și pregătirea celor 1000 de exploratori din Brașov și suntem mândri de rezultatele obținute împreună cu ei și cu partenerii noștri. Această ediție a fost un succes și a consolidat și mai mult comunitatea Generația Tech.

Într-o lume înclinată tot mai mult spre digital, ei vor fi pregătiți pentru orice provocare care le iese în cale. Continuăm să creștem împreună orașele mici și medii din România!