300 de tineri din Neamț și Sibiu pornesc în aventura lor digitală la GT

Pe plaiurile mioritice ale județelor Neamț și Sibiu, peste 300 de tineri și adulți își aprind scânteia digitalizării. Aceștia participă la transformarea orașelor mici și medii din România. Într-o țară încă aflată în coada clasamentului european în ceea ce privește abilitățile digitale, programul Generația Tech se ridică ca un far de lumină, oferind tinerilor cadrul necesar pentru a deveni artizanii propriei lor transformări și a orașelor în care trăiesc.

Călătoria de (trans)formare începe din nou

De ceva timp, am observat că orașele noastre au nevoie de o gură de aer proaspăt. Generația Tech este exact programul care vine să ofere această respirație nouă.

Într-o călătorie de 8 săptămâni, peste 300 de participanți din Sibiu, Piatra Neamț și Mediaș se îmbarcă alături de noi în lumea digitală, explorând tainele digital marketing-ului, web design-ului și web development-ului.

De-a lungul a peste 10 ediții, Generația Tech a devenit un nume familiar în peisajul educațional românesc, atrăgând peste 7400 de participanți și membri activi ai comunității.

În ediția curentă, acești peste 300 de tineri se alătură unei comunități deja consolidate, gata să împărtășească experiențe, să învețe și să crească împreună.

„La orele noastre online, totul s-a simțit așa de natural și de aproape, parcă ne-am întâlnit într-o cafenea din oraș. Am fost complet absorbită de cunoștințele noi și de atmosfera primitoare. A fost o adevărată a doua familie pentru mine”, a mărturisit Ioana, o fostă participantă.

Ce îi așteaptă pe exploratorii din Sibiu și Neamț

Pe parcursul celor 8 săptămâni, participanții vor fi ghidați și susținuți de către colegii din comunitate, care sunt mereu acolo pentru a oferi sfaturi și îndrumări. Programul oferă fiecărui participant șansa de a-și descoperi potențialul în domeniul tech și, dacă este cazul, de a acumula primele proiecte reale pentru portofoliu.

„Am ales Generația Tech pentru că reprezintă o oportunitate pe care am așteptat-o de mult timp. Este șansa mea de a explora noi orizonturi și de a-mi dezvolta abilitățile într-un mediu prietenos și susținător”, a spus Marian, unul dintre participanții la ediția curentă.

Ce face Generația Tech un program atât de unic?

Ne cunoaștem cu noii exploratori din comunitatea noastră în creștere

Experiența de învățare este îmbogățită cu ajutorul inteligenței artificiale, care oferă un suport personalizat fiecărui participant. Astfel, indiferent de numărul mare de înscriși, fiecare participant primește atenția și îndrumarea de care are nevoie.

Este un moment de început pentru acești tineri și adulți din Neamț și Sibiu, dar suntem convinși că, cu determinare și pasiune, vor parcurge cu succes această călătorie de (trans)formare, cum ne place nouă să o numim.

Seria curentă din Sibiu și Neamț nu ar fi fost posibilă fără implicarea partenerilor

Cei peste 300 de participanți din județele Neamț și Sibiu preiau torța de la predecesorii lor și sunt hotărâți să ducă mai departe această călătorie captivantă. Programul Generația Tech, dezvoltat de Digital Nation, este gratuit pentru participanți, datorită susținerii financiare din partea ROMGAZ.

În același timp, Primăria Municipiului Piatra Neamț este un partener-cheie, oferind sprijinul necesar pentru hub-ul Digital Nation din inima orașului.

Într-o lume înclinată tot mai mult spre digital, ei vor fi pregătiți pentru orice provocare care le iese în cale. Continuăm să creștem împreună orașele mici și medii din România!