BusSensus – peste 40 de exploratori aduc alături de Pentalog o valoare reala pentru Metropolitană Brașov

Peste 40 de exploratori care s-au format în cadrul Programului Generația Tech au avut șansa să demonstreze ceea ce au învățat în săptămânile de (tras)formare. Rezultatul a fost BusSensus, un instrument practic de monitorizare a gradului de încărcare în transportul public.

Nevoia și oportunitatea BusSensus pentru Zona Metropolitană Brașov a apărut din dialogul purtat cu partenerii programului Generația Tech, ideea fiind propusă de  Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public. Alături de mentori din cadrul Pentalog care au fost implicați în tot procesul de dezvoltare BusSensus, exploratorii au creat acest instrument prin care RATBv să poată măsura și analiza fluxul de călători din autobuze, astfel încât, mai apoi, să ia decizii informate.

În proces au fost implicate 6 echipe care au lucrat pe diferite module sub îndrumarea mentorilor Pentalog și echipei Digital Nation, proces întins pe o perioadă de 6 săptămâni.

BusSensus poate deveni punctul de start al unei noi paradigme de monitorizare a serviciilor de transport public, un instrument prin care pasagerii pot furniza informații valide referitoare la serviciul de transport (grad de încărcare, temporizare, calitate, siguranță, etc).

Rezultatele exploratorilor vorbesc despre valoarea pe care o poate produce Generația Tech și le mulțumim atât mentorilor Pentalog pentru că le-au fost alături în această călătorie de învățare și dezvoltare profesională, cât și Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov.