Digital Nation – împreună într-o călătorie de transformare digitală a României

Digital Nation este o organizație care aduce împreună încă din 2013 specialiști pasionați de tehnologie și de transformare digitală. Organizația a construit programe de digitalizare la nivel național în jurul a doi piloni principali: educație și antreprenoriat. Cele mai cunoscute Programe ale Digital Nation sunt Generația Tech, Profesor în Online, IMM Online, Gata de Bac și Work Retreat. Doar în ultimii 4 ani, aceste Programe au impactat progresul a mai bine de 80.000 de oameni, cu peste 100 de oameni implicați în proiecte, 5 hub-uri de tehnologie în țară și cel mai avansat framework de community-based engagement din Europa.

Prin Generația Tech, Digital Nation crede că poate transforma fiecare oraș din România într-un mic București în materie de oportunități de formare și de angajare, atât prin mobilizarea companiilor locale, cât și prin implicarea companiilor mari care se deschid acum spre angajări remote în toată țara.

Programele Digital Nation sunt unice datorită unui proces amplu de cercetare și inovare care fundamentează metodologiile de lucru și care vizează 2 piloni principali: dinamica comunităților și framework-uri de educație bazate pe mentorat și engagement. Digital Nation crede că viitorul educației este organizat în jurul tehnologiei și a dorinței fiecăruia de a face parte dintr-o comunitate alături de care să ai un parcurs atât de antrenant, încât procesul de învățare devine un efect indirect al experienței.

Rezultatele Digital Nation sunt remarcate la nivel internațional: 

  • Digital Nation a fost singura organizație din România premiată din peste 800 de candidați în competiția Google.org Impact Challenge 2021 pentru Europa Centrală și de Est, din care s-au selecționat 13 organizații performante în susținerea creșterii economice incluzive și crearea de șanse egale de reușită în lumea digitală.
  • Organizația a fost reprezentată în multiple evenimente internaționale, programele sale fiind premiate în anul 2021 cadrul Three Seas Summit, cu participarea a 9 Președinți de Stat.
  • Digital Nation a fost reprezentată în panel-urile a multiple evenimente de planificare strategică la nivel european, precum #SkillsWeek din Bruxelles. 

Organizația este prezentă și implicată activ în demersurile strategice naționale de digitalizare a educației și antreprenoriatului

  • Reformarea sistemului de educație și încurajarea creșterii alfabetizării funcționale prin partenerierea cu O voce pentru educație și Alfabetar.ro
  • Mese Rotunde pe domeniul digitalizarii și construirea de rețele de hub-uri de învățare la nivel național.

În prezent, principalul Program care se află în focusul Digital Nation este Generația Tech, programul care pregătește oamenii pentru viitor prin comunitate și tehnologie.

Miza acestui program ne privește pe toți, având în vedere că România este la coada clasamentului European în materie de skill-uri digitale pe toate palierele de vârstă, asta în timp ce noile studii internaționale estimează că 300 de milioane de locuri de muncă sunt expuse la automatizare prin „Generative AI”, alături de un risc general de automatizare aplicabil la 34% din locurile de muncă de pe piața europeană. 

Invităm alături de Digital Nation toți oamenii și organizațiile care rezonează cu misiunea noastră și cred în potențialul de transformare și progres al României prin educație, prin tehnologie și prin menținerea talentelor acasă, stimulând dezvoltarea economică locală și națională.

Află mai multe despre cum poate organizația ta să devină parte din educația viitorului.