Generatia Tech

Generația Tech – Șansa unui start sau restart în carieră

Generația Tech este mai mult decât un program de dezvoltare a skill-urilor digitale. După cele 16 săptămâni de formare pe specializarea aleasă de fiecare explorator în parte, urmează un modul de 2 luni de angajabilitate și microproiecte. Scopul acestei etape este acela de a ghida exploratorii în a-și pune în valoare abilitățile practice dobândite, de a facilita întâlniri live cu partenerii programului și interviuri de angajare pentru joburi, oportunități de freelance sau internship-uri în rețeaua de companii locale partenere Digital Nation.

Iar cifrele vorbesc de la sine. Până acum, 62% dintre exploratorii înscriși în programul de Angajabilitate au obținut joburi după specializare. Peste 90% au obținut un interviu sau o propunere de colaborare, iar pentru mai bine de jumătate dintre ei aceste oportunități s-au concretizat în colaborări reale.

Colaborarea practică cu partenerii noștri privați este transpusă în Modulul de angajabilitate care oferă acces la:
Ghidaj în dezvoltarea unei imagini profesionale competitive: sesiuni de lucru practice cu specialiști HR care îndrumă practic exploratorii în realizarea CV-ului, a profilului de LinkedIn, a propriului portofoliu
Instruiri practice pentru pregătirea exploratorilor în ceea ce privește participarea la interviuri, inclusiv interviul tehnic.
Matchmaking între exploratorii aflați în căutarea de oportunități profesionale și experiențele deschise de rețeaua de parteneri Digital Nation: preluarea profilelor căutate de partenerii programului și identificarea în comunitate a candidaților potriviți și care rezonează cu valorile și brandul partenerilor.

Valoarea şi inovaţia pe care Digital Nation reuşeşte să le concretizeze prin Programul Generaţia Tech se modelează în jurul comunităţii de oameni pe care îi formează şi cărora le oferă un cadru permanent de dezvoltare, chiar şi după finalizarea Programului. De aceea, nu de puţine ori, în echipa de implementare a Programului Generaţia Tech se regăsesc chiar absolvenţi ai programului, care au înţeles valoarea şi doresc să contribuie la misiunea organizaţiei Digital Nation de a schimba paradigma asupra educaţiei şi a formării prin puterea comunităţilor.

Adina Bara are 25 de ani şi a terminat Facultatea şi Masteratul în Silvicultură. Experienţa Generaţia Tech din 2021 şi 2022 i-a deschis un nou drum în care s-a antrenat împreună cu mentorii şi comunitatea, drum care astăzi s-a concretizat pentru ea într-un parcurs de freelancer în marketing digital şi web development. În cuvintele ei: „pentru mine, Generaţia Tech înseamnă o comunitate specială, cu mentori şi exploratori care nu ezită să te ajute când ai nevoie! Mi-a plăcut atât de mult, încât am parcurs 3 Programe în Generaţia Tech: Digital Marketing, Web Development Avansaţi şi Web Design şi m-am înscris deja la al 4-lea, JavaScript! Datorită Generaţiei Tech am deja primele proiecte de care mă ocup cu drag ca freelancer part-time. Generaţia Tech a fost pentru mine spaţiul perfect de antrenament şi cred că este este rampa de lansare a oricărui tânăr, fie că alege să fie freelancer sau angajat de top în diverse domenii!”

Elena Neagoe este un astfel de exemplu, un om care a valorificat experienţa Generaţia Tech şi care acum îşi creşte propriile proiecte, fiind totodată implicată direct în echipa de dezvoltare a Programului: “Am intrat în programul Generaţia Tech cu doar o vagă idee despre ce înseamnă şi ce urmează. Ştiam doar că am nevoie să încerc lucruri noi astfel încât să îmi pot schimba la un moment dat direcţia în carieră. Am început ca explorator, urmând cursurile de Digital Marketing. Am fost extrem de bucuroasă să întâlnesc pe parcurs oameni profesionişti, deschişi şi foarte implicaţi, începând cu mentorii şi pâna la coordonatori. Oameni mereu dispuşi să ajute, să ghideze, să încurajeze. Astfel, am fost ghidată după absolvirea cursului către microproiecte reale, unde am intrat în contact direct cu IMM-uri şi am putut să îmi valorific skill-urile ajutându-le în primii lor paşi către lumea digitală. În acest proces am căpătat claritate în ceea ce priveşte parcursul meu viitor în carieră şi am putut, drept urmare, să aleg o nişă de activitate: copywriting şi content writing. Datorită mediului facilitat de Digital Nation prin Programul Generaţia Tech, experimentez în prezent viaţa de freelancer; am acum oportunitatea de a-mi dezvolta şi valorifica skill-urile şi cunoştinţele împreună cu profesioniştii de aici şi face diferenţa pentru mine că pot construi chiar la creşterea Programului care mi-a deschis acest drum.”