Generatia Tech

Cunoaște Exploratorii: Teodora Dejanu – Javascript

Nu mereu merg lucrurile perfect de la început. Întâlnim obstacole, trecem prin experiențe care ne dezamăgesc. Contează însă felul cum trecem noi peste aceste experiențe.

Cine este Teodora, viitor expert Javascript?

Teodora Dejanu, Javascript

Ne povestește Teodora o astfel de experiență. “Am absolvit Facultatea de Inginerie, specializarea Calculatoare. După care am participat la un internship pe Frontend Development. În cadrul acestui internship ni s-a promis că în 3 luni o să învățăm tot ce trebuie pentru a deveni Junior Frontend Developer.

Din păcate, după o lună s-a renunțat la noi și nu am apucat să învățăm mare lucru. Totuși în acea luna m-a atras mult limbajul JavaScript. Din acest motiv am ales Track-ul la care sunt acum. Mi-am propus să învăț cât de mult pot eu pentru a nu mai fi nevoită să trec prin aceeași experiență la un viitor job pentru începători. Aici am avut noroc pentru că mi-a ieșit Generația Tech în cale.

Evoluția Teodorei alături de Generația Tech

De când particip la acest program pot spune că am învățat multe lucruri noi. Ele mă ajută să înțeleg cât mai bine tot ce ține de JavaScript, partea de frontend, cât și partea de backend. În momentul în care am luat decizia să particip la program eram cumva dezorientată în legătură cu ceea ce o să fac pe viitor pentru a putea să devin un junior front end developer. Iar spre finalul acestui program doresc să reușesc să dobândesc toate cunoștințele necesare pentru a putea fi angajată. Și de ce nu, chiar să îmi găsesc un post de junior.”

Experiența anterioară a avut un impact foarte mare. Acum este determinată să treacă peste orice provocare pentru a merge mai departe.  “Așa specific pe track nu pot să zic că am întâlnit anume provocări pentru că mentorul chiar ne ajută. Ne explică, ne face să înțelegem cam tot ce învățăm. Dar aș putea spune că să rămân focusată și motivată reprezintă niște provocări pentru mine. Învăț multe lucruri noi și de multe ori poate nu reușesc din prima. Nu reușesc nici din a doua, nici din a cincea încercare să rezolv un anume task câteodată. Dar, cu ajutorul mentorului trecem și peste astea.”

Teodora povestește că nu renunță atunci când întâmpină greutăți

Dacă nu suntem siguri ce ne dorim, perseverența interioară ne face să încercăm din nou și din nou până ne descoperim puterea.

Teodora a testat până și-a ales un drum. Și l-a ales în funcție de pasiune iar acum știe exact ceea ce vrea. “M-a atras mult limbajul, mi s-a părut mult mai interesant față de celelalte limbaje pe care le cunosc, cum ar fi C++. Generația Tech m-a ajutat până acum în mare parte să înțeleg cunoștințele de care am nevoie pentru a reuși în cariera pe care mi-am ales-o.

Și dacă ar fi să dau un exemplu, recent s-a organizat un meeting pe partea de angajabilitate. Un meeting pe partea de angajabilitate unde am învățat cum să îmi afisez experiența pe care am dobandit-o la Generația Tech astfel încât să o vadă și recrutorii. Până acum am înțeles mult mai bine drumul pe care vreau să merg, și pașii pe care îi am de făcut pe acest drum.

Se pregătește intens și se bazează pe forțele proprii pentru a reuși. “Ezit să pun întrebări în speranța că îmi dau singura seama de rezolvare astfel încât pe viitor să îmi fie mai ușor să rezolv o problemă asemănătoare.”

Comunitatea Generația Tech i-a accelerat procesul de învățare

Cu toate acestea, apreciază foarte mult și comunitatea din care face parte în Generația Tech: “Faptul că există această comunitate este de mare ajutor deoarece în multe momente chiar ai nevoie de ajutor și cineva din comunitate poate să îl ofere. Ajută faptul că vezi că există alți oameni care au același scop ca și tine, oameni cu care poți să comunici despre acel scop și pot spune că m-am integrat chiar bine în aceasta comunitate.” 

Claritate, determinare, perseverență, încredere în forțele proprii, apartenență la o comunitate valoroasă. Este rețeta pe care Teodora a ales-o pentru a atinge succesul în cariera aleasă și cu siguranță poate funcționa pentru oricine o încearcă. Don’t ever give up!

Teodora este explorator în această ediție a Programului Generația Tech, posibilă prin implicarea partenerilor noștri BRD și Romgaz. Împreună scriem povești de transformare a oamenilor și, deci, a comunităților noastre.

logo generatia tech