Generatia Tech

Navigând cu succes către cariera visată în era digitală

În 2023, deschide ochii și apleacă urechea asupra mediului digital.

Mai jos descoperim prin intermediul exploratorilor Generației Tech, modalitatea optimă de a ne promova în era digitală.

logo generatia tech

Centrul universului Generația Tech sunt participanții la cursurile noastre de Web Development, Java, Javascript, Web Design, Digital Marketing și Project Management. Noi îi numim exploratori, pentru că le oferim șansa să își aleagă calea pe care vor să o urmeze în jungla digitală. Pregătim profesioniști în domeniile menționate anterior, dar suntem și dedicați pregătirii exploratorilor noștri pentru realitățile căutării unui loc de muncă în 2023. În plus față de cursuri, le oferim ocazia de a se familiariza și a se folosi de platformele relevante în căutarea job-ului mult visat. Una dintre cele mai valoroase și influente platforme este LinkedIn, renumitul network de business la nivel mondial.

Cauți să faci o schimbare în cariera ta? Trebuie să inveți cum să cauți acea schimbare, sau schimbarea să te găsească pe tine. Și unde altundeva să faci asta, dacă nu în mediul digital?

Învățăm, invățăm, dar trebuie să ne și angajăm. Până la urmă, acesta este scopul final.

Exploratorii se pregătesc pentru modulul de angajabilitate

În paralel cu studiul individual sau alături de mentori, echipa Generația Tech a început să organizeze o serie de evenimente și provocări pentru cursanți. Pregătim exploratorii pentru angajabilitate. La invitația Generației Tech, am avut onoarea de a-l avea alături pe General Manager Siemens Industry Software, alături de care exploratorii au descoperit conceptul de „Digital Twin”.

Ce înseamnă acest geamăn digital? Este personificarea aliasului tău din digital. Este modul prin care tu creezi, construiești și păstrezi actual brand-ul tău profesional. Acesta ajută la prima impresie pe care o vor avea angajatorii, atunci când se uită la tine prin intermediul social media. Există atât de mult conținut în online, atât de mulți candidați care vor vedea oportunitățile pe care le vezi și tu, încât ai nevoie să pui acest brand profesional la punct. Trebuie să te afișezi ca profesionistul care ești, astfel încât să fi ușor de scos din mulțime. This is a must!

Această experiență i-a inspirat pe exploratorii noștri să iși creeze un profil de Linkedin și să își actualizeze experiența și skill-urile. Și nu oricum, ci în cel mai optim mod, pentru a ieși în evidență. Urmează exemplul lor, dacă dorești să ai un avantaj. Uită metodele convenționale prin care pregăteai un CV.

Credeai că trebuie să fii cât mai creativ atunci când îți structurezi CV-ul? Ei bine, e posibil să ai un dezavantaj in această eră, continuând așa. Depinde încotro vrei să mergi. Companie mică? Fii creativ. Companie mare? E posibil să ca un bot să aleagă CV-urile, bazat pe buzzwords și keywords. Așa că, ține cont de asta și adaugă un conținut cât mai optimizat în această direcție.

Webinar despre Professional branding in mediul digital, cu suportul Siemens Industry Software România.

Comunitatea Generației Tech – o sursă de inspirație și sprijin.

Un punct de sprijin foarte important pentru orice profesionist trebuie să fie network-ul lui. În ziua de astăzi, devine tot mai adevărată expresia “Vrei să ajungi repede? Mergi singur. Vrei să ajungi departe? Mergeți împreună.” În cadrul Generației Tech, avem o comunitate puternică de mentori, colegi exploratori mai mult sau mai puțin experimentați și bineînțeles, echipa Generația Tech, toți fiind acolo pentru a oferi sprijin și sfaturi. Această rețea de suport devine o sursă valoroasă de inspirație și încredere în timpul căutării unui loc de muncă, oferind participanților posibilitatea de a învăța din experiențele altora și de a-și dezvolta rețele de contact profesionale. 

Exploratorii noștri invață să se susțină reciproc pe Linkedin, să transpună frumoasa comunitate GT și acolo, în mediul digital. Și digital twin-ul lor are nevoie de companie și suport, corect? Astfel, unul dintre cele mai importante rezultate din parcursul exploratorilor pe Linkedin a avut loc chiar săptămâna trecută, la mijlocul lunii iunie. Exploratorii și-au adunat cunoștințele despre Linkedin, împreună cu lucrurile specifice învățate la cursurile GT și s-au lăudat pe platformă cu realizările lor. Ei au înțeles că pentru a demonstra ceea ce știi, trebuie să fii și văzut și observat. Poți să ai skill, dacă nu este vizibil, își pierde din valoare. Care este scopul până la urmă, dacă nu să pui în practică acel skill în societate? Și cum ai putea să faci asta singur? Comunitatea este foarte importantă, inclusiv pe Linkedin.

Fii pregătit pentru challenge-urile erei în care trăim. Totul se schimbă cu rapiditate exponențială, așa că depinde de noi să ne adaptăm și să învățăm continuu.

În contextul căutării unui loc de muncă în 2023, securizarea unei cariere de succes nu mai depinde doar de absolvirea unor cursuri. În schimb, este esențial să ne adaptăm și să folosim instrumentele digitale relevante. Prin intermediul evenimentelor noastre precum webinare și workshopuri, le oferim participanților noștri șansa de a înțelege importanța LinkedIn și de a-și construi prezența online într-un mod autentic și atrăgător. În plus, comunitatea noastră de mentori și colegi îi susține pe participanți în călătoria lor, oferindu-le sprijinul și inspirația necesară pentru a atinge obiectivele lor profesionale. Împreună, navigăm cu succes către carierele visate în era digitală.

Această ediție a Programului Generația Tech este posibilă prin implicarea partenerilor noștri BRD și Romgaz. Împreună scriem povești de transformare a oamenilor și, deci, a comunităților noastre.

logo generatia tech