Think like a pro. Google like a pro. Work like a pro.

În lumea de astăzi, în care timpul este o resursă prețioasă și a fi rapid este esențial, a devenit crucial să gândim eficient pentru a lucra eficient. La Generația Tech, pregătim cursanții noștri pentru aceste realități. 

logo generatia tech

Un instrument care a revoluționat modul în care accesăm informațiile este Google. Cu toate acestea, simpla introducere a unei interogări nu mai este suficientă. Pentru a valorifica cu adevărat puterea Google și pentru a deveni un utilizator priceput, trebuie să adoptăm o mentalitate profi. În acest articol, vom explora strategiile și tehnicile care ne pot ajuta să căutăm pe Google ca niște profesioniști. Mai mult decât atât, învățăm să gândim structurat, astfel încât să fim cât mai eficienți și rapizi în era vitezei.

Am avut ieri privilegiul de a avea un invitat special, head of marketing al Google România, Dan I. Oros. Exploratorii Generația Tech din această serie au primit, direct de la un expert în mediul digital, tips & tricks. Au învățat să se adapteze la mediul care se schimbă constant în jurul lor. Dan a împărtășit idei valoroase despre cum să ieși în evidență în momentul aplicării pentru un loc de muncă. Cheia, după cum a subliniat el, constă în evidențierea abilităților specifice, a proiectelor, a realizărilor și personalizarea aplicației în concordanță cu locul de muncă dorit. Secretul este să te gândești la locul de muncă ca la o oportunitate de a demonstra abilitățile tale unice. Plus, a lăsa o impresie durabilă ajută. În loc să abordezi aplicația mecanic, gândește-te logic și strategic. Alege un job care să te inspire cu adevărat și care îți permite să strălucești.

Dan I. Oros, Head of Marketing Google Romania

Înțelegerea modului în care funcționează motorul de căutare Google este crucială pentru a-l folosi eficient.

Mentorul Generația Tech de Web Development și Web Design, Dmitri Gorobîc, s-a alăturat sesiunii pentru a demonstra exploratorilor noștri aceste aspecte, într-un mod practic și interactiv. Dmitri ne-a învățat să gândim ca niște profesioniști, ca să putem optimiza interogările noastre de căutare și obține cele mai relevante rezultate. Google folosește algoritmi și tehnici avansate pentru a analiza conținutul web și pentru a-l clasifica în funcție de relevanță. Prin familiarizarea noastră cu aspectele de bază ale optimizării pentru motoarele de căutare (SEO), putem adapta căutările noastre pentru a obține rezultate mai precise și țintite. Luarea în considerare a factorilor precum utilizarea de cuvinte cheie specifice (keywords) și aplicarea filtrelor poate îmbunătăți semnificativ experiența noastră de căutare.

Webinar „Google like a pro”, marca Generația Tech – prezentare Dmitri Gorobîc.

Pentru a pune în practică cunoștințele acumulate, Dmitri a pregătit test interactiv pe Mentimeter. Participanților li s-au prezentat diverse scenarii și li s-a cerut să găsească cele mai eficiente modalități de a utiliza funcțiile specifice de căutare Google. Prin acest exercițiu, exploratorii nu doar au învățat sfaturi și trucuri valoroase. Au și înțeles importanța de a-și schimba modul de gândire în timp ce utilizează Google. A fost o dovadă că, având mentalitatea potrivită și abordarea corectă, oricine poate deveni priceput în găsirea informațiilor eficient.

În concluzie, gândește eficient, caută informații eficient și cu siguranță vei începe să muncești eficient.

Acest lucru implică gândirea strategică și logică. Prin aplicarea strategiilor împărtășite de Dan Oros, înțelegerea modului de funcționare al motorului de căutare și practicarea activă a abilităților noastre, putem debloca întregul potențial al Google și putem revoluționa abordarea noastră la job. Într-o eră în care cunoașterea este putere, stăpânirea artei căutării pe Google ca un profesionist ne va permite cu siguranță să navigăm cu ușurință pe vastul peisaj digital.

Țineți minte, pentru a căuta pe Google ca un profesionist, trebuie să începi să gândești ca unul.

Această ediție a Programului Generația Tech este posibilă prin implicarea partenerilor noștri BRD și Romgaz. Împreună scriem povești de transformare a oamenilor și, deci, a comunităților noastre.

logo generatia tech