Cunoaște Exploratorii: Daria Iftimie – Digital Marketing

Niciodată nu este prea târziu să începem să ne construim cariera mult visată. Indiferent de vârsta și de ocupația actuală, putem oricând face o schimbare.

Ideal este să începem cât mai devreme să acumulăm cunoștințele necesare și să cunoaștem oamenii potriviți pentru a ne atinge obiectivele viitoare.

daria iftimie
Daria Iftimie, Digital Marketing

Daria a înțeles asta și deși este elevă la liceu, a început să se pregătească intens pentru viitor. “Fac parte din programul Generația Tech de mai bine de un an de zile. De Generația Tech am auzit undeva anul trecut când se făceau înscrierile pentru generația anterioară. Am mai participat și la alte track-uri printre care Web Development și Web Design. Acum mă aflu în cadrul track-ului de Digital Marketing. Eu sunt la un liceu tehnologic și fac marketing la școală. Pentru că îmi place materia în sine am zis să încerc și digital marketing.”

O elevă care și-a dorit mai mult decât ce oferă școala

Ne spune că track-ul de Digital Marketing vine în completarea a ceea ce studiază la școală. “La școală se bazează pe piața, pe concurență etc, pe nu neapărat pe digital ceea ce nu învăț la track. Deci învăț și una și alta, mă ajută. La începutul programului nu știam de pixel sau de funnel, oricum nu aveam foarte multe cunoștințe. Aveam impresia că publicitatea pe Facebook se face foarte simplu, o publici acolo, câștigi bani, pierzi bani. Aveam o concepție generală foarte greșită. E mai mult în spatele ei decât ceea ce pare.”

Experiența track-urilor a venit și cu provocări însă a trecut foarte ușor peste ele. “Nu mi se pare că am întâmpinat provocări foarte mari nici la track-ul de Digital Marketing, nici la track-ul de Web Design. Mă strofoc puțin să fac workout-urile și s-ar putea să nu înțeleg noțiunile din prima, dar cu ajutorul mentorului reușesc până la urmă să le dau de cap.”

Daria ne-a subliniat importanța comunității noastre.

Înțelege faptul că indiferent unde o va purta călătoria ei profesională, va fi mereu nevoie să ai aproape oameni care te înțeleg.

Oamenii sunt diverși, provin din diferite locuri și au diverse ocupații. Poate se va găsi cineva care are răspunsul la o problemă cu care tu te confrunți la un moment dat. Indiferent unde voi lucra, e important să poți să pui o întrebare atunci când ești într-un impas.

daria iftimie

Viitorul Dariei arată strălucit, mai ales pentru că deja pune primele cărămizi ale fundației carierei ei.  Ea înțelege că lucrurile mari se fac într-un ritm mai lent, însă pasiunea ei pentru marketing o ține în linie dreaptă către obiectivele propuse.

Informațiile pe care le-am primit aici sunt super useful. Programul îmi dă o claritate asupra viitorului meu profesional, pentru că acum îmi este clar că doresc să lucrez în mediul online. Pe lângă digital marketing, înveți cum să lucrezi în acest mediu și să colaborezi cu alți oameni. Cu siguranță sunt mai aproape de visul meu. Pot să spun că am un avantaj poate (față de colegii ei din sistemul clasic de învățământ), pentru că am acces la informații extra pe care nu le-aș fi învățat în mod normal, care cu siguranță o sa mă ajute în viitor. Am întrebat-o pe Daria dacă deja simte că are un avantaj la liceu și răspunsul ei a fost unul răsunător și pozitiv.

Mesaj pentru elevi care vor să iasă în evidență cu ceva concret

Energia Dariei este un testament pentru mândria pe care ți-o poate aduce o realizare pe plan profesional, chiar dacă este încă elev de liceu. Ea recomandă și altor tineri pasionați de mediul digital să aibă curajul să se înscrie în program. I-aș spune unei persoane care stă pe gânduri să încerce, pentru că programul nu poate decât să ajute – oamenii sunt de treabă, mentorii te ajută când ești în impas și simți că faci parte dintr-o comunitate.

Fie că alegem o singura nișă dintr-un domeniu, fie că devenim un “Jack of all Trades” și încercăm mai multe domenii de activitate, ceea ce contează este să nu lăsăm nimic la voia întâmplării, să luăm totul în propriile mâini și să ne construim viitorul exact așa cum ni-l dorim. 

Daria este explorator în această ediție a Programului Generația Tech, posibilă prin implicarea partenerilor noștri BRD și Romgaz. Împreună scriem povești de transformare a oamenilor și, deci, a comunităților noastre.

logo generatia tech