Generatia Tech

Project Management cu un twist marca GT x BRD

Campfire GT x BRD

Al doilea Campfire GT din aceasta serie a adus in fața exploratorilor doi mentori cu experiență din partea partenerilor noștri de la BRD Groupe Societe Generale.

logo brd

În 2023, educația nu se mai rezumă doar la teorie și la alegerea unei specializări. Indiferent de track-ul ales de exploratorii noștri, noi ne propunem să pregătim viitorii specialiști pentru lumea reală a business-ului. De aceea, suntem încântați să anunțăm că am organizat săptămâna aceasta un Campfire puțin mai special. Unde? pe Zoom. Cu cine? Împreună cu mentori din partea BRD Groupe Societe Generale. De această dată, am pus în lumină exploratorilor noștri un subiect care este esențial în orice domeniu – Project Management.

Campfire-ul a fost transformat într-o sesiune de mentorat

Campfire GT x BRD, marți, 10 octombrie 2023

Seara de Campfire este dedicată exploratorilor. Marți am folosit-o pentru a discuta și învăța mai multe despre această specializare crucială. Am oferit exploratorilor noștri oportunitatea unică de a interacționa direct cu mentorii de a le pune întrebări. Au povestit despre proiecte în industria bancară și într-un mediu corporate. Dar și aplicat despre principii care se pot folosi la început de carieră în proiecte de dimensiuni mici. Project Management-ul este mult mai mult decât o disciplină specifică. Este o abilitate vitală în fiecare aspect al vieții noastre, în special în lumea business-ului.

Ce ne-au povestit mentorii BRD

Project Management-ul înseamnă mai mult decât planificare și organizare. Este despre a fi în fruntea acțiunii, a face decizii critice. E despre a coordona echipa pentru a atinge obiectivele propuse.

Din perspectiva mentorilor, am înțeles cum Project Management-ul este aplicat în mediul corporate. Aici proiectele devin atât de complexe încât este nevoie ca cineva să aiba o imagine de ansamblu asupra tuturor echipelor implicate. Acea persoană trebuie să ințeleaga ce are nevoie fiecare echipă și să gândească un plan care să asigure comunicarea și sinergia între ele.

În special în industria bancară, care necesită o atenție deosebită la detalii, indiferent de complexitatea proiectului, dimensiunea acestuia îl face să fie un challenge. Un exemplu ar fi implementarea în sute de sucursale a unei soluții tehnice. Asta indiferent care e acea soluție (foarte complexă sau foarte simplă).

În asemenea situații exploratorii au aflat că e mai bine să testezi la o scară mai mică, ca abia mai apoi să scalezi la nivelul întregului business. Deși exploratorii noștri sunt încă la nivel de proiecte mici, acest principiu este vital atunci când construiești ceva de la 0. Trebuie să ai o direcție clară și ca să fii sigur că nu îți limitezi creșterea.

explorator project manager

Project Management în contextul freelancing-ului

Totodată, au povestit și despre aspecte mai palpabile pentru exploratori. Despre lumea Project Management-ului din perspectiva freelancing-ului. Aici, un manager de proiect trebuie să fie creativ, să gândească agil și să gestioneze proiecte de mici dimensiuni. În cazul acesta, managerul de proiect cunoaște mult mai în detaliu fiecare aspect, se apropie mai mult de partea tehnică și se asigură că oamenii care se ocupă de această parte au la dispoziție tot ce le este necesar pentru a avansa și livra în termen.

Un subiect de discuție foarte drăguț a fost atunci când mentorii BRD au spart stereotipul despre managerii de proiect. Știm cu toții care e acela, mai ales dacă ești un om tehnic. “Pare că mă ocup de toate detaliile, iar managerul meu de proiect doar mă întreabă cum merge”. Ok, nimic mai departe de adevăr. Descoperi cum fiecare rol într-un proiect este la fel de important și Project Manager-ul nu se uită la un singur aspect tehnic, se uită la toate aspectele tehnice. El trebuie să înțeleaga imaginea de ansamblu și modul în care toate acele detalii tehnice se armonizează între ele. El trebuie să aibă un calendar clar în minte și să se asigure că ordinea în care se desfășoară lucrurile are logică, că fiecare echipă tehnică intră în acțiune la momentul potrivit.

Project Management în viața de zi cu zi

Fii Project Managerul vieții tale în mod conștient. Oricum faci asta deja într-o formă sau alta.

De-a lungul acestei seri de Campfire, am explorat cum Project Management-ul afectează fiecare aspect al vieții noastre, de la mediul de business până la gestionarea proiectelor personale. Toate principiile învățate aici, pot fi cu ușurință și cu puțină imaginație aplicate în viețile de zi cu zi ale fiecăruia dintre noi. Gândiți-vă ce planuri aveți în viața personală și încercați să vă puneți o pălărie de Project Manager. Cum gestionez eu acest plan cât mai eficient? Comunic destul de bine? Am un plan destul de clar? Cine este implicat în acest plan? Cum îi ajut eu pe alții, astfel încât alții să poată să mă ajute pe mine?

Echipa Generația Tech vă recomandă să vă puneți toate aceste întrebări din când în când, indiferent dacă într-un context de muncă sau acasă, în familie. Astfel, ajungem să ne ușurăm defapt viețile, deși orice obicei nou vine cu puțin efort. Ne organizăm bine, ne relaxăm bine. Work hard, play hard. Ați înțeles voi ideea. Una peste alta, a fost o seară tare productivă de marți pe care sperăm să avem ocazia să o repetăm și cu serii viitoare de exploratori.

Concluzii

Cu ce ne-am ales, după o seară super productivă de marți, alături de BRD Groupe Societe Generale?

La a doua adunare virtuală în jurul Campfire-ul Generația Tech x BRD, dedicat Project Management-ului, s-a subliniat deci importanța acestei specializări în mediul de business, de la industria bancară la proiectele de dimensiuni mici. Astfel concluzionăm că Project Management-ul este o abilitate esențială în orice domeniu și poate fi aplicat cu succes în viața de zi cu zi, indiferent de context. Ne vedem la următorul foc de tabără! 🔥

Mulțumim mult pe această cale partenerilor noștri de la BRD Groupe Societe Generale, fără implicarea cărora această sesiune foarte interesantă nu ar fi fost posibilă. Am mai pus împreună o cărămidă pentru un viitor strălucit, la noi acasă.

Participarea celor 1000 de oameni în ediția a 3-a a Generația Tech este posibilă deoarece Agentia Metropolitana Brasov, alături de Primăria Municipiului Braşov, Pentalog, BearingPoint Romania, Eviden Romania, Siemens Industry Software Romania, Bepco și Kronsoft Development au ales să investească în educație și comunitate.

logo generatia tech