Exploratorii fac primii pași spre angajabilitate, la borna de mijloc a călătoriei de (trans)formare

Seria actuală din Brașov este în plină desfășurare. Exploratorii noștri sunt pe calea cea bună în călătoria lor de (trans)formare la Generația Tech. Se pregătesc deja pentru angajabilitate. Să ne luăm o secundă și să ne bucurăm pentru ei: au atins deja borna de mijloc a programului! Ce repede zboară timpul.


Cu modulul de angajabilitate la orizont, suntem hotărâți să ne asigurăm că aceștia se pregătesc în mod corect pentru ceea ce urmează. Recent, am organizat un eveniment online special, un workshop Intro to Linkedin. Exploratorii au avut ocazia să învețe cum să-și îngrijească brand-ul profesional.

Am avut un invitat special, care a adus perspective valoroase asupra procesului de angajare pe LinkedIn. Radu Matei, Country Manager la Sandav și Powerhouse Talent Acquisition la Accenture are peste 1500 de interviuri de angajare susținute. Are expertiză în perspectivă de piață și dezvoltare de echipă. Exploratorii au povestit cu el în primele 20 de minute. Au intrat în culisele recrutării și au aflat cum arată platforma din perspectiva recrutorilor. Cum caută aceștia în funcție de cuvinte cheie, cum le apar rezultatele de căutare și care sunt elementele la care sunt atenți angajatorii.


Ne pregătim din timp pentru modulul de angajabilitate.

Suntem deja în mijlocul programului seriei Brasov 3. Ne apropiem cu pași rapizi de momentul în care vom selecta exploratorii cu cele mai bune rezultate în platforma noastră de învățare. În doar două luni, modulul de angajabilitate va începe, oferindu-le oportunitatea de a-și transforma pasiunea pentru tehnologie într-o carieră de succes. Știm că modulul de angajabilitate este unul dintre cele mai importante momente din program, și suntem aici să-i ajutăm pe exploratori să se pregătească în cel mai bun mod posibil.

linkedin logo

Webinarul “Intro to LinkedIn” a fost un pas important în această pregătire. După cum spuneam, am adus în fața participanților un invitat special din sfera recrutării, dar în a doua parte ne-am concentrat pe perspectiva candidatului. Paul Crișan, din familia GT, le-a prezentat platforma din perspectiva unui candidat cu experiență.

Webinar Intro to Linkedin, 20 octombrie 2023

Tur al profilului LinkedIn

După ce au povestit cu Radu exploratorii, Paul i-a ghidat printr-un tur al celor mai importante elemente ale profilului de LinkedIn. Această sesiune practică a fost esențială pentru ca exploratorii să înțeleagă cum să-și optimizeze propriile profiluri.

Au înțeles cum să își mențină brand-ul profesional actualizat și relevant pentru 2023. De la simpla poză de profil, care are un impact major asupra primei impresii formate în câteva momente în mintea recrutorului, până la modul optim de a-ți redacta prezentarea personală sau experiențele din trecut pe profilul tău.

Webinar Intro to Linkedin, 20 octombrie 2023

N-a scăpat nici o secțiune a profilului fără tips & tricks. S-au împărtășit faturi de la echipa Linkedin. S-au relatat povești personale relevante care să-i ajute pe exploratori să-și pună la punct încă din seara webinarului profilul.

Cuvintele cheie în locurile potrivite pot să facă diferența între un telefon care sună și un calendar plin de interviuri și o așteptare lungă și dureroasă după orice semn de viață din partea recrutorilor.

Nu putea să fie un webinar Generația Tech fără premii pe măsură. Am avut și o miză pentru a face evenimentul și mai interesant. Am organizat un concurs în care exploratorii au avut șansa de a câștiga o sesiune de mentorat 1 la 1 cu Radu Matei, expertul în recrutare.

Pentru a intra în competiție, exploratorii au la dispoziție o săptămână să se folosească de toate lucrurile noi învățate la Intro to Linkedin. Trebuie să își optimizeze profilurile. Apoi, ei trebuie să ne trimită link-uri către profilurile lor LinkedIn. Cei selectați de Radu cu cel mai bine optimizat profil, vor fi selectați pentru premiul special.

Ce ne așteaptă în noiembrie, luna a 3-a din călătoria seriei cu numărul trei din Brașov?

Webinarul Intro to LinkedIn a fost doar primul pas. A fost unul dintre multitudinea de pași din pregătirea exploratorilor pentru modulul de angajabilitate care se apropie. Echipa Generația Tech continuă să lucreze din greu pentru a le oferi participanților noștri cele mai bune oportunități și resurse pentru a-și construi cariere de succes și pentru a avea impact în comunitatea lor, în domeniul tehnologiei. Cu angajamentul și determinarea lor, suntem siguri că vor avea succes în continuare. Continuăm să creștem împreună și să ne dezvoltăm pentru a atinge cele mai înalte culmi în noua lume înclinată tot mai mult spre digital.

Participarea celor 1000 de oameni în ediția a 3-a a Generația Tech este posibilă deoarece Agentia Metropolitana Brasov, alături de Primăria Municipiului Braşov, Pentalog, BearingPoint Romania, Eviden Romania, Siemens Industry Software Romania, Bepco și Kronsoft Development au ales să investească în educație și comunitate.