Generatia Tech

Cunoaște Exploratorii: Luana călătorește în lumea dezvoltării web

De la scepticism la pasiuni descoperite: Drumul către Web Development

Luana, o tânără plină de curiozitate, avea să descopere o pasiune nouă prin intermediul Generației Tech. Totul a început cu un flyer, acel mic bilet de hârtie găsit pe stradă de către prietena ei. Cu o oarecare doză de scepticism, Luana s-a aventurat în această călătorie educațională.

„Să încep cu începutul. M-am înscris la acest curs datorită prietenei mele cele mai bune, care a găsit un flyer cu voi și mi-a zis: Aici te inscrii! Eram foarte sceptică la început, nu aveam încrederea aceea în mine că aș putea să fac cu totul și cu totul altceva față de ce fac eu de zi cu zi.” – Luana Păstrămoiu

“Înainte de GT cu aproximativ o lună, găsisem pe internet un curs de Web Development și am fost curioasă despre ce este vorba. Și încet, încet am început să scriu cod, să-mi fac propriul CV, și un mic portofoliu” își împărtășește Luana începuturile sale pline de incertitudini.

Interviu cu Luana Păstrămoiu, top explorer la track-ul de Web Development Începător, noiembrie 2023

Învațarea cu zâmbetul pe buze: Experiența primului Rush

Cu entuziasmul în creștere, Luana a parcurs pas cu pas etapele de înscriere și selecție în Generația Tech. A așteptat cu nerăbdare ziua primului Rush unde a descoperit o comunitate prietenoasă și susținătoare. Mentorul ei, Dima, a devenit rapid eroul său în această călătorie, subliniind modul în care acesta reușește să îmbine cu succes învățarea cu momente amuzante. 

“Ce să zic, mi-a plăcut foarte mult, mai ales de mentor, nota 10 plus.Luana Păstrămoiu

Comunitatea GT: Valoroasă și plină de oportunități

În cadrul comunității Generația Tech, Luana a găsit nu doar cunoștințe noi, ci și prieteni și colegi. Întâlnirile fizice la Hub au adus componenta de interactivitate și schimb de idei. „Am întâlnit colegi și de la Web Development intermediar care au încercat să ne ajute unde nu am înțeles. Mi se par o oportunitate foarte bună întâlnirile la hub, poți să acumulezi mult mai mult de la ceilalți din jurul tău,” împărtășește entuziasmată Luana, deși ne mărturisește că este genul de persoană căreia îi place să se descurce, să caute și să se documenteze până găstește singură soluții.

Cu o pasiune pentru codare și dorința de a se dezvolta, Luana nu ezită, la rândul ei, să împărtășească cunoștințele dobândite cu colegii săi. „Sunt foarte activă. Îmi face plăcere să îi ajut pe alții cu ce am acumulat eu. Am ajutat majoritatea colegilor care au întâmpinat mici probleme în a căuta, în a se descurca,” spune cu bucurie.

Viitorul în Web Development: Un vis din ce în ce mai aproape

Cu planuri clare pentru viitor, Luana își dorește să lucreze într-o firmă mare, înconjurată de colegi cu aceeași pasiune pentru Web Development. „Mi-aș dori foarte mult să-mi schimb jobul. Și chiar mă pasionează, pun suflet atunci când stau și introduc un cod, și caut, și mă chinui.”

Mămică fiind, Luana ne inspiră cu povestea ei și ne demonstrează că oricât de încărcat ne-ar fi programul, e absolut necesar să ne alocam timp pentru dezvoltarea noastră. Împărtășim cu tine, cititorule, povestea Luanei sperând să te inspire așa cum a făcut-o cu noi. Luana într-un mod asumat își urmează visele, în timp ce jonglează și cu o viață personală frumasă, alături de familia ei.

 „Da, din punctul de vedere al programului am un program foarte încărcat. Mă trezesc efectiv în fiecare zi la 4:00 – 4:30 dimineața și mai adorm seara pe la 10:00 aproximativ. Dar dacă vrei să faci ceva, nu există nu pot, doar nu vreau. Dacă tu îți dorești cu adevărat să faci un lucru îl faci indiferent de program, indiferent de situație”

luana pastramoiu interviu
Interviu cu Luana Păstrămoiu, noiembrie 2023

Mesajul Luanei Pentru Cei Care Descoperă GT

La finalul interviului, Luana transmite un mesaj de încurajare pentru cei care se gândesc să se alăture GT:

„Să nu ezite nici o clipă și să încerce să se înscrie la cursul la care li se potrivește. Este o oportunitate în multe privințe.”Luana Păstrămoiu

Călătoria Luanei în lumea web development-ului cu ajutorul Generației Tech continuă, inspiră și aduce lumină într-o poveste educativă plină de pasiune și dedicație. 

Ne despărțim pentru moment de Luana, o lăsăm să sărbătorească ziua băiețelului său împreună cu invitații, dar o vom reîntâlni cu siguranță pentru că își dorește să rămână în continuare în comunitate și se gândește serios să îl urmeze pe Dima și la track-ul de Web Development Intermediar.


Participarea celor 1000 de oameni în ediția a 3-a a Generația Tech este posibilă deoarece Agentia Metropolitana Brasov, alături de Primăria Municipiului Braşov, Pentalog, BearingPoint Romania, Eviden Romania, Siemens Industry Software Romania, Bepco și Kronsoft Development au ales să investească în educație și comunitate.