Generatia Tech

Astăzi sărbătorim! Seria actuală din Brașov a atins borna de mijloc a călătoriei de (trans)formare

Generația Tech are in mijlocul activității o comunitate frumoasă

La Generația Tech putem să ne mândrim cu o comunitate vibrantă și frumoasă. Ea s-a întregit de curând cu seria actuală din Brașov. Prioritatea acestui program de formare este experiența exploratorilor, construită în jurul unui scop foarte clar: angajabilitatea.

Exploratorii se pregătesc pentru patru luni de zile alături de mentori. Își construiesc deja primul proiect din portofoliu. Asta, în timp ce învață teoria într-un mediu 100% digitalizat și asistat de inteligența artificială. La final de toamnă, în luna noiembrie călătoria acestora a ajuns deja la jumătate.Parcă au clipit și s-au trezit cu jumătate din vis deja împlinit.

Nici o săptămână nu se încheie fără aplicarea teoriei într-un proiect concret. Acesta a fost ales încă de la începutul programului de către exploratori. Seria actuală de brașoveni, sub îndrumarea acestor mentori și a personajelor marca Generația Tech, asistate de IA, au reușit deja să pună niște baze solide proiectelor lor și progresul acestora avansează pe zi ce crește. Mai jos îl aveți pe Loki. Loki a fost ales la începutul călătoriei drept mascota seriei și este un simbol minunat pentru călătoria GT.

loki mascota seria brasov
Loki în septembrie 2023, mascota seriei 3 Brașov, aleasă democratic de către exploreri la început de călătorie

Este un moment de sărbătoare, în care ne uităm în urmă la realizările lor, dar mai ales ne gândim la viitorul lor strălucit.

Specializările puse în fața exploratorilor sunt unele cât se poate de relevante pentru anul 2023

Unul dintre pilonii principali ai programului Generația Tech este varietatea și relevanța specializărilor pentru era digitală în care trăim.

Acest pilon este susținut atât de mentori, cât și de o echipă de comunitate dedicată și să nu uităm de inteligența artificială. Rob Otto este personajul prietenos care trimite mesaje de încurajare și asistare pentru exploratori. În schimb, Sab Otter este personajul care le scrie exploratorilor doar atunci când ei rămân în urmă cu proiectele lor, validând într-un mod ironic genul acesta de procrastinare. 

Un recap al specializărilor GT: Web Development, Web Design, Java, Javascript, Digital Marketing și Project Management. Dar shhh…echipa GT are la copt niște surprize și la acest capitol.

Este cu siguranță o experiență unică de învățare în România și este 100% gratuită pentru participanții la cursuri. Aceștia pot accesa toate aceste resurse strict prin implicarea mediului de afaceri și a autorităților locale.

Exploratorii cursurilor noastre au parcurs deja jumatate din curiculă și se apropie cu pași repezi de visul lor.

Acum realizez că nu se putea alege mai bine mascota. Așa cum Loki crește ca Făt-Frumos, de la o săptămână la alta, exploratorii noștri s-au dezvoltat deja destul de mult încât să aibă niște baze solide în specializarea aleasă. Deși mai au de crescut, Loki este simbolul perfect pentru evoluția lor. Să vedem cât de mari vor fi la finalul cursului, time will tell.

În sensul pregătirii pentru realitate, am început deja pregătirile pentru modulul de angajabilitate. Asta deși suntem doar la jumătatea programului. Am organizat webinarii și workshop-uri pentru exploratori. Cu ajutorul lor au învățat cum să-și optimizeze profilurile LinkedIn și cum să caute eficient informații și oportunități online.

Aceasta este o pregătire esențială pentru a face trecerea de la etapa de învățare la lumea profesională.

loki mascota seriei brasov mare
Loki in noiembrie 2023, două luni mai târziu

În plus, exploratorii noștri au avut ocazia să se întâlnească fizic la hub. Aceste întâlniri au menirea să întărească conexiunile în comunitate. Aceste întâlniri nu numai că îi ajută să-și formeze noi relații, dar le oferă și oportunitatea de a învăța unii de la alții și de a construi rețele de sprijin care vor fi utile în cariera lor.

exploratorii generatia tech seria brasov la hub
exploratorii seria brasov la hub

Poveștile inspiraționale nu lipsesc nici din ediția cu numărul trei din Brașov

Participanții Generației Tech nu sunt doar cursanți, ci exploratori activi într-o comunitate din ce în ce mai unită, în care fiecare poate deveni sursă de inspirație pentru ceilalți.

Discord este mediul în care comunitatea vibrează cu adevărat. Acolo povestesc, râd, cer și oferă ajutor colegilor și au parte de diverse materiale de dezvoltare personală și dezbateri utile, cu ajutorul echipei Generația Tech. Unele topicuri sunt pur și simplu pentru o relaxare, atunci când avem nevoie de o pauză de la track.

discutie pe discord seria brasov
discutie pe discord seria brasov

Luana P. este prima poveste publicată din seria actuală și a povestit cum, deși a ajuns dintr-o întâmplare să participe la cursurile noastre, s-a născut în ea un apetit pentru web development și odată cu asta și un apetit pentru a-și dori mai mult.

luana pastramoiu interviu
Interviu cu Luana Păstrămoiu, noiembrie 2023

“Am întâlnit colegi și de la Web Development intermediar care au încercat să ne ajute unde nu am înțeles. Mi se par o oportunitate foarte bună întâlnirile la hub, poți să acumulezi mult mai mult de la ceilalți din jurul tău.” – Luana Păstrămoiu, nov 2023.

Tragem concluzie că avem o comunitate puternică, care este însăși esența Generației Tech. Puteți citi întreaga poveste aici

Încredere și Planuri Mari cu Partenerii Strategici

Această ediție a Generației Tech a fost posibilă datorită partenerilor noștri dedicați: Kronsoft Development, Bepco, Pentalog, Bearing Point, Siemens Industry Software, împreună cu Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiului Brașov. Este o dovadă clară că investiția în tineri, ecucație și tehnologie poate schimba viitorul României.

Misiunea Digital Nation, de revitalizare a orașelor mici și medii din România, este activ susținută de partenerii noștri de încredere, care se implică în acest proces de construcție a viitorului digital al tinerilor. Ambiția Digital Nation, alături de partenerii săi strategici, este aceea de a impacta alți 30.000 de tineri în următorul an prin Generația Tech.

Pe măsură ce exploratorii noștri continuă să crească și să se dezvolte, suntem încântați că procesul lor de (trans)formare a ajuns la jumătate. Într-o lume înclinată tot mai mult spre digital, ei sunt pregătiți pentru orice provocare care le iese în cale. Continuăm să creștem împreună orașele mici și medii din Romania!