Hackathon între dealuri: Generația Tech și tinerii din Piatra Neamț își unesc forțele

Generația Tech x Piatra Neamț

Acest weekend a fost marcat de o explozie de creativitate și tehnologie în pitorescul oraș Piatra Neamț. Generația Tech a organizat un eveniment dedicat exploratorilor noștri Pietreni, numit „Hackathon între dealuri”.

banner hackathon intre dealuri

În calitate de inițiativă dedicată pregătirii tinerilor pentru viitor, Generația Tech a adus împreună exploratori cu minți strălucite din întreaga țară. Care este scopul? Am făcut primul pas spre a pune în practică idei inovatoare ale tinerilor Pietreni pentru oraș.

Vom avea un impact palpabil și vom contribui la dezvoltarea comunității pasionate de tehnologie din Piatra Neamț.

O vineri plină de jocuri și anticipație

Weekend-ul a început cu un open night vineri la Hub-ul Digital Nation din Piatra Neamț, unde atmosfera a fost încălzită de board games și entuziasmul exploratorilor. Echipa de organizare, împreună cu mentori Digital Nation și parteneri, au avut ocazia să cunoască și să se distreze alături de tinerii curioși din Piatra Neamț.

parteneri hackathon

Întâlnirea a creat o conexiune inițială esențială pentru un eveniment ce avea să devină memorabil. Am făcut cunoștință cu un număr foarte mare de tineri de liceu și facultate, care au venit să ne cunoască și să deschidă ușile hub-ului Digital Nation. Acest Hub le aparține lor, așa că ne dorim ca această seară să fi fost doar un teaser pentru ceea ce are să urmeze.

lobby hackathon
mentori hackathon

Sălile de conferință din hub vor deveni un spațiu safe, oferit tinerilor care își doresc să aibă un loc în care să pună pe picioare o comunitate puternică, cu spirit civic.

jocuri open night hackathon
jocuri open night hackathon 2

Ne-am distrat și ne-am conectat. Mulțumim tuturor tinerilor din Piatra Neamț care își doresc să se implice civic în viața cetății lor.

Sâmbătă, maratonul ideilor: Hackathon-ul propriu-zis


În centrul evenimentului a stat hackathon-ul de sâmbătă. Patru echipe, compuse din exploratori și coordonate de mentori Generația Tech, au dezvoltat idei menite să îmbunătățească viața cetățenilor din Piatra Neamț.

Cu sprijinul unui panel de jurați format din reprezentanți ai partenerilor strategici din BRD, mentori Generația Tech și chiar primarul orașului Piatra Neamț, exploratorii au prezentat concepte inovatoare.

Pe această cale le mulțumim pentru implicare partenerilor noștri, domnul Nechita Gheorghiță (Director Grup BRD Neamț) și domnul Popescu Virgil (Expert Marketing Regiunea Nord-Est). Sperăm că ideile exploratorilor noștri v-au inspirat și v-au demonstrat că încă există tineri cu potențial în România. Noi, împreună, trebuie să continuăm să investim în aceștia și să îi încurajăm. Alături de aceștia a fost și mentorul nostru drag, Dmitri Gorobîc.

De asemenea, transmitem mulțumiri și domnului Andrei Carabelea, primar al orașului Piatra Neamț. Deschiderea demonstrată față de implicarea civică a tinerilor orașului, ne arată că Pietrenii au un viitor strălucit.

Faceți cunoștință cu echipele dintre dealuri

Exploratorii au venit în fața juriului și pe rând au susținut un pitch, pe următoarele teme:

1. Platformă de identificare a izvoarelor din zona orașului: Erika Pleșca, Antoniu Bujoreanu, Dragoș Florescu și Alexandru Solomon, coordonați de către Bogdan Purcariu.

2. Platformă pentru organizare de evenimente offline la Hub-ul Digital Nation din Piatra Neamț. Scopul este de a oferi o alternativă tinerilor din oraș – formarea unei comunități civice active: Daria Iftimie, Flavia Apetrei și Mădălin Penciu, coordonați de către Adina Bâra și George Anton.

3. Platforma pentru sesizarea problemelor din oraș, cu hartă interactivă pentru urmărirea progresului rezolvării acelor probleme, care poate fi consultată de cetățeni: Iulian Caraman, Gabriel Baghici și Jad Kajcsa, coordonați de către Anita Tuzson.

4. Platforma pentru încurajarea reciclarării prin gamification, în care sunt marcate pe hartă toate punctele de reciclare din oraș: Daniela Gălățan, Patricia Poruțiu și Davide Abbrecia, coordonați de către Gabriel Pojar.

Exploratorii impresionează, juriul deliberază

După sesiunile intense de Q&A cu juriul, acesta s-a retras pentru a delibera și a alege cele mai promițătoare trei idei. Acestea vor fi supuse votului cetățenilor din Piatra Neamț. Ideile validate de comunitate vor fi implementate în modulul de angajabilitate al seriei 3 din Brașov, program ce va debuta în luna ianuarie.

Astfel, exploratorii devin atât creatorii de soluții, cât și implementatori, contribuind activ la viitorul comunității lor.

Sâmbătă seara, cuvinte și energie capturate în interviuri video

În spiritul conectării, sâmbătă seara a adus și amenajarea unui studio video pentru interviuri. Echipa de organizare, mentori și exploratori au împărtășit experiențe și energie. Au evidențiat momentele cheie ale hackathon-ului. Mai mult, au împărtășit despre modul în care inițiativa Generația Tech a adus împreună tineri cu pasiuni comune din diferite orașe.

Adio emoționant duminică

Duminică a fost momentul despărțirii, dar și al consolidării legăturilor formate între participanți. Înainte de a pleca spre casele lor din Brașov, Craiova, Timișoara, Suceava, București și Sibiu, exploratorii și mentorii au avut o ultimă șansă de bonding și îmbrățișări. Digital Nation continuă să-și îndeplinească misiunea de a sprijini tinerii talentați din orașele mici și medii din România să își atingă adevăratul potențial. Cam așa s-au așezat zâmbetele pe fețele mentorilor Generației Tech, în drumul de ieri spre casă.

Ce poate fi o dovadă mai clară a faptului că am avut un super weekend împreună, între dealuri, la Piatra Neamț?

Mulțumim tuturor pentru un weekend minunat

Acest eveniment, „Hackathon între dealuri”, este doar un exemplu al impactului pozitiv pe care Generația Tech îl are în comunitățile sale. Continuând să adune tineri inovatori și să faciliteze astfel de evenimente, inițiativa contribuie la dezvoltarea unui viitor tehnologic pentru toți.

Ne pregătim deja pentru noi colaborări și evenimente, conștienți că fiecare idee contorizată poate deveni o schimbare reală în comunitate. Hackathon-ul nu a fost doar un eveniment, ci o promisiune a unui viitor mai luminos și mai tehnologic pentru Piatra Neamț și pentru Generația Tech.

Acest eveniment a fost posibil prin implicarea activă a partenerilor noștri din BRD și primăriei Municipiului Piatra Neamț.