Andra: un suflet de artist în lumea marketingului digital

Să dai scroll pe Facebook nu este întotdeauna o pierdere de timp

La fel ca oricare dintre noi, Andra răsfoiește și ea Facebook-ul. A văzut, însă, într-o zi o postare care i-a atras atenția pe pagina primarului, Allen Coliban.

„Am găsit Generația Tech din greșeală. Am văzut un post pe pagina de Facebook a lui Coliban cu Generația Tech, cum că se fac cursuri gratuite, și văzusem acolo Web Development inițial. Și zic: mmm…sună interesant! ” – Andra Axinte.

Așa a început călătoria ei în lumea Generația Tech. Să facem cunoștință cu Andra și familia ei minunată.

O alegere făcută din pasiune

Am întrebat-o pe Andra cum a ales drumul Digital Marketing-ului și ce a determinat-o să pășească în lumea Generația Tech. 

Cu zâmbetul pe buze, a împărtășit: „Inițial era Web Development dar până la urmă am ales Digital Marketing pentru că în momentul de față lucrez într-un departament de digital marketing.”

Spiritul de artist al Andrei a preluat controlul și foarte mult a cântărit în decizia ei faptul că are o mare pasiune pentru croșetat. Ea deja lucrează la visul ei de a transforma pasiunea într-un business de succes.

Are o pagina de Facebook care se numește Thor.NaDa Storia și își dorește foarte mult să invețe cu ajutorul Danei, mentorul de la Digital Marketing, să o promoveze și să o ducă la nivelul următor. 

Interviu cu Andra Axinte, explorator digital marketing, noiembrie 2023

“Mai degrabă asta a fost primul punct, faptul ca am Thor.NaDa Storia unde croșetez anumite produse, și am zis că sigur un curs de Digital Marketing  o să mă ajute să mai plusez cumva pagina de Facebook.” – Andra Axinte, 2023.

Voința este factorul cheie pentru reușită

Andra a parcurs cu succes prima jumătate a călătoriei în Universul Generația Tech și este unul dintre exploratorii cei mai conștiincioși. Ne vorbește, totuși, despre cel mai mare challenge pe care l-a întâmpinat. “Cel mai greu mi-a fost până acum să găsesc timpul pe care să îl aloc cursului”

Jonglând între job, pasiune/business, animăluțe și activitățile de acasă, a fost o provocare să strecoare încă o activitate. Cu determinare reușește, însă, să țină pasul cu Rush-urile, workout-urile și noutățile din Discord. 

“Încerc să fiu prezentă în fiecare joi la rush-uri. Cred că ele sunt cele mai importante pentru că îți arată fizic și în momentul prezent cum se face. Și încerc în timp ce sunt la rush și Dana face pași, să fac și eu în același timp. În rest dacă nu reușesc să intru în fiecare zi, îmi aloc timp în  săptămână să fac workout-urile și întrebările care vin după fiecare lecție.” – Andra Axinte.

Cu un pas mai aproape de visul ei

Cunoștințele acumulate de Andra până acum alături de Generația Tech, o duc deja cu un pas mai aproape de visul ei.

“Ce m-a ajutat cel mai mult în momentul de față a fost etapa în care ne-a explicat că, pentru Facebook cel puțin, este ok să avem un plan clar de postări și să le facem dinainte. Eu nu aveam un plan și se întâmpla să mă trezesc la un moment dat să nu mai am timp să fac postarea, și rămâneam vreo săptămână în care nu postam absolut nimic, ceea ce nu e ok. De când am facut cursul și ni s-a zis de planificare, am Excel-ul în care mi le planific din weekend.”

Comunitatea ca sursă de inspirație

În călătoria ei, Andra a descoperit nu doar cunoștințe, ci și o comunitate valoroasă și gata să ofere ajutor oricui are nevoie.  

“Nu am ajuns în situația în care să pun eu o întrebare despre ceva la care m-am blocat, dar au fost alte persoane care au pus deja întrebarea și au primit un răspuns. Iar când am ajuns eu la etapa respectivă am putut să trec mai ușor având deja acel răspuns”

Subliniază în același timp o altă componentă foarte importantă a comunității, aceea de fun. Ea însăși fiind unul dintre cei mai activi exploratori pe canalul Social din Discord.

“Din punctul meu de vedere Discord-ul este mega fain!  Mai glumim, mai facem întâlnirile, concursurile și meme-urile, și socialurile. Canalul de Social, mi se pare foarte fain.”

Interviu cu Andra Axinte, explorator digital marketing, noiembrie 2023

În Generația Tech oportunitățile se țin lanț

“Eu deja mă gândesc la următorul curs!” Exclamă cu entuziasm când o întrebam cum i se pare ideea de a rămâne în comunitate și după finalizarea programului.

 “Mi se pare foarte fain că iți oferă posibilitatea ca după ce termini acest curs, dacă ți-ai făcut treaba cum trebuie și ai toate viețile*, să poți opta pentru următorul.”

NOTĂ: Exploratorii încep călătoria în Generația Tech având 3 vieți. Finalizarea Modulului de Învățare cu toate cele trei vieți, le asigură accesul la Modulul de Angajabilitate și Microproiecte și le oferă statutul de GT Champion. Acest lucru le permite să se înscrie la înca un curs în cadrul programului.

Încurajări pentru viitorii cursanți

La finalul  întâlnirii, am întrebat-o pe Andra dacă ar avea un mesaj pentru viitorii cursanți.

„Cu siguranță aș recomanda chiar dacă zic că nu au timp. Și dacă îți trebuiesc 8 ore, le găsești. Deci, dacă vrei poți, iar mie mi se pare o experiență foarte făină. Mai ales că este oportunitatea asta în care totul este subvenționat, ca să zic așa. Pentru că dacă te duci să faci un curs de genul ăsta costă foarte mult și e chiar o oportunitate foarte făină” – Andra Axinte.

Povestea Andrei este una de curaj, explorare și evoluție. Ne arată cum Generația Tech poate fi catalizatorul schimbărilor pozitive în viața și cariera unei persoane. 

Atât despre Andra deocamdată, dar o găsim pe Discord unde ne aduce mereu vești despre Loki, unul dintre cățelușii ei, și mascota seriei 3 Generația Tech Brașov. Ne bucurăm că acum, cu toții fac parte din familia mare numită Generația Tech.

Această ediție a Generației Tech a fost posibilă datorită partenerilor noștri dedicați: Kronsoft DevelopmentBepcoPentalogBearing PointSiemens Industry Software, împreună cu Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiului Brașov. Este o dovadă clară că investiția în tineri, ecucație și tehnologie poate schimba viitorul României.