Cunoaște Exploratorii: Bogdan Manolache, unde consecvența se întâlnește cu Javascript

Se pare că știrile nu sunt mereu negative

Continuăm misiunea noastră de a promova exploratorii cei mai implicați și de data aceasta poposim alături de Bogdan Manolache, explorator la track-ul de Javascript. Ești și tu pasionat de Javascript de ceva timp și simți că te-ai împotmolit în tutoriale pe youtube?

Interviu cu Bogdan Manolache, explorator Javascript, noiembrie 2023

Citește povestea lui și află cum poți să ieși din acest “tutorial hell”, după cum îl numește chiar Bogdan.

Bogdan a aflat despre Generația Tech de la știri. Încurajat de prieteni de-ai săi care deja începuseră călătoria lor în programare, a decis să încerce. S-a înscris la track-ul de Javascript în această vară, iar din septembrie a călcat în Junglă ca explorator pentru prima dată.

“Am început călătoria asta de web development și „javascript enthusiast” în urmă cu un an, în 2022. Am ajuns într-un punct în care simțeam că trebuie să ies din tutorial hell. Mie îmi place să studiez individual, mă avantajează felul meu de a fi. Am răbdare să stau și să asimilez informații. Dar totuși, am ales să fac o schimbare. Să ies din zona de confort. Să incerc și o altă abordare. Dacă stai și inveți doar de unul singur și codezi doar alături de cel care ține tutorialul, riști să rămâi blocat în bucla aia.” – Bogdan Manolache.

Bogdan a avut grijă să nu existe dubiu legat de acest mesaj. Tutorialele sunt bune. Însă, după spusele lui, indiferent dacă ai o bază solidă de cunoștințe din tutoriale, până nu interacționezi cu o comunitate de oameni care înțeleg meseria, nu ai cum să testezi aceste baze.

Norocul lui că la Generația Tech comunitatea stă în centrul tuturor activităților. “E bine să vezi diverse stadii de dezvoltare, ca mai apoi să poți să te uiți în oglindă și să te autoevaluezi”.

Integrarea în comunitatea Generația Tech, inima programului

“Mi se pare valoros că pot să interacționez cu mentorii. Să vezi cu ce se lucrează, cum se uită ei la o problemă, care e modul în care acești oameni cu experiență gândesc atunci când rezolvă o problemă și să învăț de acolo. Nu știi de unde poate să sară ajutorul, atunci când ai nevoie de el. Făcând parte dintr-o comunitate, primești și viziunea celuilalt.” – Bogdan Manolache.

Interviu cu Bogdan Manolache, explorator Javascript, noiembrie 2023

Și pentru că i-a plăcut comunitatea, Bogdan ne povestește despre cum vede el procesul de dezvoltare prin care trece, alături de noi. Întrebat dacă vede niște rezultate palpabile ale acestei perioade alături de GT, Bogdan ne dă un răspuns foarte clar și răspicat. 

“Da, ajută în primul rând faptul că faci exerciții practice. Ajută în orice ține de programare, să fii consecvent și să faci câte ceva mic în fiecare zi. Asta ca să beneficiezi de efectul acela al dobânzii compuse. Se acumulează, ca un bulăre de zăpadă și la un moment dat explodează. Trebuie să ai răbdare până în acel moment.”

Mai mult decât ce a învățat alături de mentor, Bogdan a participat și la sesiunile live facultative, alături de experți care să îi ajute și pe partea de angajabilitate. 

Pregătim exploratorii pentru angajabilitate

“Extra față de track, pot să spun că am învățat și din webinarul de Linkedin. Am învățat nu doar de la track, ci și din ce am făcut extra. E o ușă care s-a deschis către ceva ce nu știam și cu asta sigur am rămas.”

Așa că, fără nicio reținere sfatul lui Bogdan pentru tine, dragă pasionat de Javascript, este următorul:

 “Încearcă! E de învățat, dar nu e un program în care primești o rețetă secretă. Primești un blueprint și ai susținere, dar trebuie să fi într-adevăr explorator. Sa fii curios și să mergi mai departe. Să îți iei lucrurile faine din cursuri, doar că e nevoie și de efort individual pe lângă…puțin.”

O lecție despre răbdare

Povestea lui Bogdan este despre consecvență și răbdare. Ambele sunt calități necesare, dacă ai în plan o schimbare de carieră sau un level-up în cea la care construiești deja. În era vitezei pare că trebuie să facem totul instant. Ei bine, când învățăm meserie, doar întâmpinând zeci sau chiar sute de situații diverse, putem spune că înțelegem principiile cu adevărat.

Ieși din tutorial hell și inspiră-te și tu din poveștile oamenilor care își schimbă viețile înspre bine, alături de Generația Tech. Suntem mândrii să avem alături de noi oameni atât de isteți și muncitori. Ei sunt viitorul tehnologiei în Brașov.

Această ediție a Generației Tech a fost posibilă datorită partenerilor noștri dedicați: Kronsoft DevelopmentBepcoPentalogBearing PointSiemens Industry Software, împreună cu Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiului Brașov. Este o dovadă clară că investiția în tineri, ecucație și tehnologie poate schimba viitorul României.