Lucian: Povestea Unui Început de Carieră în IT cu Generația Tech

Generația Tech: Pași Către Dezvoltare

Deși elev doar în clasa a 10-a, Lucian este un veteran în Generația Tech. El urmează deja cel de-al doilea track în cadrul programului. Face parte din familia Digital Nation deja. După Web Development a venit rândul lecțiilor de Java.

Interviu cu Lucian Lupșa, explorator Java, noiembrie 2023

Fiind deja parte din Generația Tech, Lucian a revenit pentru încă o ediție, datorită mentorilor și comunității pe care le-a descoperit aici:

„Am aflat că pot să mă înscriu din nou din anunțurile puse pe site și am văzut că se mai ține o ediție. M-a determinat să mai vin pentru că mi-au plăcut foarte mult mentorii, sunt super tari și îmi place foarte mult comunitatea.” – Lucian Lupșa.

Lucian nu ezită să ne povestească puțin despre schimbările survenite în viața sa: „Mi se pare că, pe lângă că m-am dezvoltat mai mult în cunoștințe, mi-am schimbat și gândirea un pic după ce am mai intrat în legătură cu mentorii.”

Acesta a recunoscut că mentorii au jucat un rol esențial. I-au oferit sfaturi și perspective pe care nu le-ar fi primit de la profesori sau prieteni. Comunitatea a fost o sursă de inspirație constantă. L-a influențat pozitiv. L-a motivat să rămână implicat. „Cel mai mult mi se pare că mentorii m-au influențat pentru că îmi spuneau anumite lucruri pe care nici profesorii nu le spun, nici alți prieteni și m-am schimbat puțin.”

De la Jocuri pe Calculator la Java: Schimbarea de Viziune

Am săpat mai adânc în schimbările pe care le-a experimentat Lucian, și am aflat cum se simte acum, spre finalul programului în comparație cu începutul. Lucian a mărturisit că și-a schimbat radical modul de gândire și stilul de viață, renunțând la jocuri pentru a vorbi mai mult cu prietenii și schimbându-și chiar și planurile de viitor.

Interviu cu Lucian Lupșa, explorator Java, noiembrie 2023

Gânduri Despre Viitor: De la Explorer la Comunitate

În privința viitorului, Lucian dezvăluie că are totuși de terminat liceul și un bacalaureat în față, lucruri pe care trebuie să se concentreze. Ia fiecare challenge pe rând, așa cum ar trebui.

„Nu m-am dus cu gândul foarte departe. Momentan doar la facultate m-am gândit și mai departe încă nu m-am gândit chiar atât de bine.” – Lucian Lupșa.

Totuși mărturisește că și-a schimbat planurile și că își dorește să exploreze domeniul Java și în viitorul său academic. 

Întrebat dacă va rămâne implicat în comunitate, Lucian a confirmat entuziasmat că ar vrea să rămână alături de Generația Tech chiar și după absolvire.

Un Apel Către Curaj: Încurajând Noi Generații

În încheiere, Lucian a lăsat un îndemn pentru acei elevi care stau la răscruce. L-am întrebat dacă ar recomanda și altor elevi de liceu să se alăture Generației Tech. El i-a încurajat să își investească timpul. De ce? Beneficiile în cunoștințe și dezvoltare personală depășesc cu mult investiția de timp. „Aș sugera și altora să vină pentru că nu ocupă nici foarte mult timp și pentru comunitate. Le-aș încuraja să vină, să se dezvolte mult mai mult.”

Concluzie: O Călătorie Personală în Universul IT și o Aventură Continuă

Călătoria lui Lucian este una plină de descoperiri și schimbări, în care Generația Tech nu doar îi dezvoltă abilitățile tehnice, ci îi redefinește și perspectivele personale, pregătindu-l pentru un viitor în lumea IT.

Prin povestea lui Lucian, descoperim că Generația Tech nu este doar un program educațional, ci o comunitate puternică care schimbă vieți și îi pregătește pe tineri pentru provocările lumii digitale. Cu entuziasmul lui Lucian și susținerea Generația Tech, aventura continuă, iar viitorul digital devine tot mai strălucitor pentru acești tineri exploratori.

Această ediție a Generației Tech a fost posibilă datorită partenerilor noștri dedicați: Kronsoft DevelopmentBepcoPentalogBearing PointSiemens Industry Software, împreună cu Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiului Brașov. Este o dovadă clară că investiția în tineri, ecucație și tehnologie poate schimba viitorul României.