Modulul de angajabilitate al seriei Brașov a luat start!

Seria brașoveană cu numărul trei a marcat cu succes finalul celor patru luni ale modulului de învățare. În ianuarie s-a deschis drumul către o nouă etapă fascinantă: Modulul de Angajabilitate. Acesta reprezintă un moment crucial în parcursul exploratorilor, conectând cunoștințele tehnice dobândite în cele patru luni de formare, cu pregătirea concretă pentru angajare.

Un pod între exploratori și companiile care investesc în viitorul acestora

Prima sesiune live de discuții live cu experți, la care au posibilitatea să participe toți exploratorii.

În cadrul acestui modul vom aduce în fața exploratorilor o serie de experți în diverse domenii care au directă legătură cu căutarea unui loc de muncă.

Planificăm o călătorie cât mai relevantă pentru exploratorii noștri. Pentru toți cei care au finalizat cursul fără probleme, modulul aduce o serie de evenimente menite să ofere instrumente și cunoștințe esențiale pentru angajare.

De la dezvoltarea unui brand profesional și pregătirea pentru interviuri, la discuții aplicate despre securitate cibernetică și freelancing. Astfel, construim un pod între exploratori și potențialii angajatori relevanți. Învățăm, dar ne și angajăm. Acesta este până la urmă scopul final al majorității exploratorilor noștri.

Where IsVor: platformă de identificare a izvoarelor din oraș

banner where isvor
Primul proiect din portofoliul exploratorilor din seria 3 Brașov

În plus, pregătim și o simulare a unui proiect real. Pentru aproximativ 10-15 exploratori selectați, se deschide oportunitatea de a păși într-o nouă dimensiune a programului. Această etapă presupune lucrul la un proiect, sub îndrumarea mentorilor Generația Tech.

Echipele multidisciplinare (cu exploratori de la toate specializările noastre: web design, web development, java, javascript, digital marketing și project management) vor simula activitatea într-un proiect autentic.

Vor trece printr-un proces de selecție, vor primi responsabilități și ownership și vor lucra alături de colegii lor pentru a livra un proiect pe bune. Astfel, le oferim participanților șansa de a-și aplica cunoștințele într-un context practic și real.

Proiectul „Where IsVor” este punctul central al acestei experiențe. O platformă de identificare a izvoarelor în municipiul Piatra Neamț, acest proiect are la bază o colaborare cu Primăria locală și a fost ales și votat de către comunitate.

Este o oportunitate de a aduce valoare comunității și de a adăuga o experiență semnificativă în CV-ul fiecărui participant. De asemenea, este un proiect ușor replicabil în alte orașe. Așa că, cititorule, dacă ești fan al apei proaspete, ține aproape de poveștile GT pentru a afla dacă va fi implementat și în orașul tău în viitor.

Recompensăm exploratorii serioși prin întâlniri cu potențialii viitori angajatori

Chiar dacă nu toți vor fi selectați pentru proiect, toți cei care au finalizat cursul sunt încurajați să participe la evenimentele cu partenerii. E o oportunitate grozavă de networking, pe lângă toate lucrurile utile pe care nu le înveți la școala tradițională.

La Generația Tech luăm în serios evoluțiile pieței muncii și ne adaptăm pentru realitățile curente. Modulul de angajabilitate nu reprezintă doar un proiect, ci deschide uși către multiple oportunități de creștere personală și profesională. Continuați să ne urmăriți pentru a afla cum evoluează acest proiect.

Seria 3 Brașov nu ar fi fost posibilă fără implicarea partenerilor

Modulul de angajabilitate al acestei ediții Generația Tech a fost posibilă datorită partenerilor noștri dedicați: Kronsoft Development, Bepco, Pentalog, Bearing Point, Siemens Industry Software, împreună cu Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiului Brașov.

Este o dovadă clară că investiția în tineri, educație și tehnologie poate schimba viitorul României. Misiunea Digital Nation, de revitalizare a orașelor mici și medii din România, este activ susținută de partenerii noștri de încredere, care se implică în acest proces de construcție a viitorului digital al tinerilor. Ambiția Digital Nation, alături de partenerii săi strategici, este aceea de a impacta alți 30.000 de tineri în următorul an prin Generația Tech.

Pe măsură ce exploratorii noștri continuă să crească și să se dezvolte, suntem încântați că procesul lor de (trans)formare a ajuns aproape de final. Într-o lume înclinată tot mai mult spre digital, ei sunt pregătiți pentru orice provocare care le iese în cale. Continuăm să creștem împreună orașele mici și medii din România!